Επικαιρότητα Κόσμος

H Toyota παρέχει 200 ηλεκτρικά micro-bus για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

Η Toyota σχεδίασε και σκοπεύει να κατασκευάσει ηλεκτρικά 200 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τα οποία θα διατεθούν για τις μετακινήσεις θεατών – και όχι μόνο – στους οργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο.

Τα εν λόγω οχήματα φέρουν την ονομασία Accessible People Mover (APM) και όπως μαρτυρά η ονομασία τους, πρόκειται για «ευέλικτους» μεταφορείς ανθρώπων που θα επιστρατευτούν με πρωτοβουλία της Toyota από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για τις αντίστοιχες ανάγκες μετακινήσεων εργαζομένων, θεατών και αθλητών σε μικρές αποστάσεις στην πόλη του Τόκιο. Μεταξύ άλλων, το Basic Model του Toyota APM θα μπορεί να διευκολύνει άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους, εγκύους, ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά. Το όχημα θα περιλαμβάνει μία διάταξη καθισμάτων σε τρεις σειρές, οι οποίες θα είναι προσβάσιμες και από τις δύο μεριές. Στην πρώτη σειρά θα βρίσκεται το κάθισμα του οδηγού, με τη δεύτερη σειρά να έχει τρία καθίσματα και την τρίτη δύο, επιτρέποντας συνολικά τη μετακίνηση έξι ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού. Όταν το Toyota APM χρησιμοποιείται για επιβάτες σε αναπηρικά καροτσάκια, η διαμόρφωση μπορεί να τροποποιηθεί με αναδίπλωση των καθισμάτων.

Με γνώμονα την ασφάλεια, το κάθισμα του οδηγού θα είναι υπερυψωμένο και σε κεντρικό σημείο, ώστε να επιτρέπει στο χειριστή να βλέπει τους επιβάτες και να υποστηρίζει τα άτομα που θα εισέρχονται/εξέρχονται από το όχημα. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για την έκδοση Relief  o μισός χώρος που καταλαμβάνουν η δεύτερη και η Τρίτη σειρά καθισμάτων να καλύπτεται από έναν πάγκο στον οποίο θα είναι εφικτή η μεταφορά ασθενών ή τραυματισμένων ατόμων. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Toyota, το APM θα είναι ηλεκτροκίνητο με αυτονομία κίνησης κοντά στα 100 χλμ., τελική ταχύτητα 19 χλμ./ώρα και ακτίνα στροφής 4,8 μ. Το δε μήκος του θα είναι 3,9 μ., το πλάτος του 1,6 μ. και το ύψος του 2 μ._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου