top icon
Κόσμος

H Toyota «ψαλιδίζει» την παραγωγή 150.000 αυτοκινήτων σε έναν μήνα

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή της τον Ιούνιο κατά 50.000 επιπλέον αυτοκίνητα, κάτι που ανεβάζει το συνολικό «ψαλίδι» μέσα σε 30 ημέρες στις 150.000 μονάδες. Ιδού το γιατί.

Η ιαπωνική Toyota Motor Corp ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει την παραγωγή της σε παγκόσμιο σχέδιο για το μήνα Ιούνιο για δεύτερη φορά, ψαλιδίζοντας την προγραμματισμένη παραγωγή της κατά επιπλέον 50.000 οχήματα.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι στο σύνολο του έτους θα παράγει 9,7 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως, αν και «υπάρχει πιθανότητα χαμηλότερης εκτίμησης», όπως η ίδια αναφέρει στις επίσημες ανακοινώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Toyota δήλωσε ότι θα αναστείλει τις εργασίες σε ορισμένα από τα εγχώρια εργοστάσιά της για την εβδομάδα που ξεκινά την 6η Ιουνίου.

H απόφαση αυτή, αν μη τι άλλο, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη του τρόπου με τον οποίο το lockdown στην Κίνα επιδρά αρνητικά στην αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία βιώνει μια παρατεταμένη αβεβαιότητα εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε ημιαγωγούς – μεγάλος αριθμός των οποίων παράγονται στην Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη η Toyota ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή της τον Ιούνιο κατά περίπου 100.000 οχήματα, επικαλούμενη την έλλειψη ημιαγωγών. Η σημερινή ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας σημαίνει ότι η εταιρεία έχει πλέον περικόψει 150.000 οχήματα από τις εκτιμήσεις της για τον Ιούνιο.

«Καθώς παραμένει δύσκολο να κοιτάξουμε μπροστά λόγω της έλλειψης ημιαγωγών και της εξάπλωσης του COVID-19, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραδώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα στους πελάτες μας, το συντομότερο δυνατό», αναφέρει η Toyota στην πιο πρόσφατη ανακοίνωσή της.

Toyota plant

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ