top icon
Κόσμος

H Toyota θα διαθέτει μόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών το 2035 στη Δ. Ευρώπη

Η Toyota ανακοίνωσε ότι στόχος της είναι το 2035 το 100% των πωλήσεών νέων αυτοκινήτων στη Δ. Ευρώπη να αποτελείται από οχήματα μηδενικών εκπομπών.

Η Toyota, στο πλαίσιο των χθεσινών εξαγγελιών της αλλά και της παρουσίασης νέων μοντέλων και πρωτοτύπων, όπως το υδρογονοκίνητο Toyota GR Yaris και το νέο και αποκλειστικά υβριδικό Toyota Corolla Cross, ανακοίνωσε τους περιβαλλοντικούς της στόχους για την Ευρώπη αλλά και για την πρόθεση της να διαθέτει μόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών με χρονικό ορίζοντα το 2035.

«Ο στόχος της ελαχιστοποίησης των εκπομπών άνθρακα θα επιτευχθεί με την επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης και την προσφορά μιας ποικιλίας λύσεων με αποδοτικά συστήματα κίνησης ως προς τις εκπομπές CO2 σε όλους τους πελάτες», αναφέρει χαρακτηριστικά η Toyota.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιάπωνας κατασκευαστής επισημαίνει ότι: «Μετά το 2030, αναμένουμε να δούμε περαιτέρω επιτάχυνση της ζήτησης για οχήματα μηδενικών εκπμπών και η Toyota θα είναι έτοιμη να επιτύχει 100% μείωση του CO2 σε όλα τα νέα οχήματα έως το 2035 στη Δυτική Ευρώπη, υποθέτοντας ότι θα υπάρχουν επαρκείς υποδομές ηλεκτρικής φόρτισης και ανεφοδιασμού με υδρογόνο μέχρι τότε».

Toyota

Μάλιστα, το 2030, τα οχήματα μηδενικών εκπομπών αναμένεται να καταλαμβάνουν το 50% των ευρωπαϊκών πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη.

Για μια ακόμα φορά η Toyota τόνισε ότι «η πορεία προς την ουδετερότητα άνθρακα βασίζεται στην ποικιλομορφία των λύσεων του συστήματος μετάδοσης κίνησης λόγω της μεγάλης ποικιλίας των αγορών σε όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, η παραπάνω πεποίθηση πηγάζει από τρεις βασικούς παράγοντες: την ποικιλομορφία των πηγών ενέργειας σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, τις διαφορετικές μεταφορικές ανάγκες των ανθρώπων και τρίτον, την επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί η βελτιστοποίηση της χρήσης σπάνιων πρώτων υλών για την κατασκευή των μπαταριών.

«Καθώς η Toyota έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει και να διαθέσει εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, ο τρόπος για να μειωθούν οι εκπομπές CO2 παγκοσμίως είναι να χρησιμοποιηθεί κάθε στοιχείο της εργαλειοθήκη μας, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Hybrid Electric, Plug-in Hybrid Electric, Battery Electric και Fuel Cell Electric», δηλώνει η Toyota.

Toyota bZ4X - COP26 Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ