Επικαιρότητα Κόσμος

H VW λέει «αντίο» στο Beetle

Τα τελευταία αντίτυπα του σύγχρονου Σκαραβαίου βγήκαν χθες από τη γραμμή παραγωγής της VW στην Puebla του Μεξικού.

Η μειωμένη εμπορική ζήτηση της σύγχρονης εκδοχής του Σκαραβαίου σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αυτή που ώθησε τους δημιουργούς του να βάλουν οριστικό τέλος στον κύκλο ζωής του μοντέλου. Ως εκ τούτου, τα τελευταία 65 αντίτυπά του βγήκαν χθες από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της γερμανικής εταιρείας που βρίσκεται στην Puebla του Μεξικού.

Όλα φέρουν την ονομασία Final Edition, αριθμημένο πλακίδιο «αναγνώρισης» και πρόκειται να διατεθούν σε τιμή 21.000 δολαρίων μέσω του Amazon. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τα εν λόγω οχήματα σε τέσσερις διαφορετικές εξωτερικές αποχρώσεις (μπλε, μαύρο, άσπρο και μπεζ).

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο VW Beetle παράγονταν στη συγκεκριμένη μονάδα από το 1997 μέχρι και σήμερα. Όπως επίσημα ανακοινώθηκε, τη θέση του στην κατασκευαστική αλυσίδα του εν λόγω εργοστασίου θα πάρει από το 2020 και μετά ένα... SUV, και συγκεκριμένα το νέο VW Tarek._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου