Επικαιρότητα Κόσμος

H VW ψάχνει συμμάχους και εταίρους στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης

Η VW δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με εταιρείες που έχουν ήδη αναπτύξει υψηλή τεχνογνωσία στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Η μητρική εταιρεία του Ομίλου VW ξεκαθάρισε σήμερα μέσω δηλώσεων του επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της, Frank Witter, ότι είναι καθ΄όλα ανοιχτή σε συμμαχίες με άλλες εταιρείες, ιδιαίτερα στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την αμερικανική Waymo (λέγε με Google) ως τον ηγέτη σε παγκόσμιο επίπεδο στο συγκεκριμένο κλάδο.

«Μένει να δούμε αν κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων πρόκειται να αναπτύξει το δικό του σύστημα αυτόνομης οδήγησης ή αν θα συνδυάσει τις προσπάθειες του με άλλους», είπε ο Frank Witter.

Και προσέθεσε:

«Θέλουμε να έχουμε πρόσβαση σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και μιλάμε με πολλούς συναφείς παίκτες στο είδος. Είναι πολύ δαπανηρό να αναπτύξει κανείς μια τέτοια τεχνολογία ενώ άλλοι έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά. Ο Waymo είναι ένας από αυτούς».

Ο Frank Witter αναφέρθηκε επίσης και στο ενδεχόμενο συνεργασίας της VW με την Ford λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κοινή χρήση της ηλεκτρικής πλατφόρμας ΜΕΒ που εξελίσσει ο γερμανικός όμιλος με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανίας θα μπορούσε - σε θεωρητικό επίπεδο - να καταστεί εφικτή. Όπως επισήμανε, ωστόσο, καμία οριστική απόφαση επί του θέματος αυτού δεν έχει ληφθεί τόσο από την VW, όσο και από την Ford._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου