top icon
Επικαιρότητα

H VW θα εγκαταστήσει 36.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη

Η VW στοχεύει μέσα στα προσεχή χρόνια στην ταχεία ανάπτυξη της ηλεκτρικής κινητικότητας. Και για το λόγο αυτό εντείνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση των υποδομών φόρτισης στο σύνολο της γηραιάς ηπείρου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του VW Group, στο εγγύς μέλλον το 70% των φορτίσεων ηλεκτρικών οχημάτων θα πραγματοποιούνται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας. Θέλοντας να δώσουν μια έξτρα ώθηση προς την κατεύθυνση διεύρυνσης της πελατειακής βάσης των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, το VW Group σκοπεύει μέσω της θυγατρικής Elli να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης τόσο για τις εταιρείες, όσο και τους καταναλωτές με χρονικό ορίζοντα που θα έχει ως αφετηρία το 2020 και μετά. Οι λύσεις αυτές θα αφορούν φυσικά και επιτοίχιους φορτιστές (Wallbox) προσιτού κόστους. Παράλληλα, στα εργοστάσια της VW σε όλη τη Γερμανία, η εταιρεία θα εγκαταστήσει περίπου 4.000 σημεία φόρτισης για τους υπαλλήλους της. εκ τω οποίων ένας μεγάλος αριθμός θα είναι προσιτός και σε άλλους χρήστες-ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Οι μελέτες που έχει πραγματοποιήσει η VW έχουν δείξει πως οι δημόσιοι σταθμοί ανεφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια θα χρησιμοποιούνται από τους χρήστες για το ένα τέταρτο περίπου όλων των λειτουργιών φόρτισης. Με την υπηρεσία “We Charge” της VW, οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 100.000 σημεία φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη στο μέλλον – μεσοπρόθεσμα, ο αριθμός θα αυξηθεί στα 150.000 σημεία. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει στενές εταιρικές σχέσεις με αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πωλήσεις (πχ. σουπερ μάρκετ), επιτρέποντας στους πελάτες να φορτίζουν άνετα τα αυτοκίνητά τους ενώ ψωνίζουν. Το πρώτη δείγμα γραφής στον τομέα αυτό θα πάρει σάρκα και οστά με την εταιρεία Tesco στο Ην, Βασίλειο.

Η VW θέτει επίσης τα βασικά θεμέλια για τη φόρτισης των EV’s κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών σε αυτοκινητοδρόμους. Μαζί με μεγάλους εταίρους, η VW θα εγκαταστήσει 400 σταθμούς ταχείας φόρτισης με έως και 2.400 σημεία φόρτισης σε μεγάλες αυτοκινητόδρομους σε όλη την Ευρώπη έως το 2020 υπό την ομπρέλα της κοινοπραξίας Ionity.

Επιπλέον, η VW θα εισάγει προηγμένες υποδομές ταχείας χρέωσης σε αστικές περιοχές. Οι πρώτοι 28 σταθμοί ταχείας φόρτισης που δεν θα βρίσκονται σε αυτοκινητόδρομους πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία στο Wolfsburg μέσα στο μήνα που διανύουμε Ιουνίου.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, το VW Group θα εγκαταστήσει συνολικά 36.000 σημεία φόρτισης μέχρι το 2025. Όπως ανακοινώθηκε, από αυτά, τα 11.000 πρόκειται να αναπτυχθούν από τη μητρική εταιρεία του γερμανικού ομίλου και θα εγκατασταθούν τόσο στα εργοστάσια της VW όσο και σε περίπου 3.000 αντιπροσώπους της μάρκας σε όλες τις μεγάλες πόλεις και πόλεις. Συνολικά, για την ανάπτυξη των παραπάνω σταθμών, το VW Group θα επενδύσει περίπου 250 εκ. ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ