top icon
Επικαιρότητα

Χειμερινές δοκιμές εξέλιξης για το νέο Audi Q8

Στον παγωμένο Αρκτικό Κύκλο δοκιμάζεται αυτές τις μέρες το κορυφαίο SUV μοντέλο της Audi.

Παρά το «βαρύ» καμουφλάζ του αυτοκινήτου, εύκολα διακριτές είναι οι σχεδιαστικές ομοιότητές του με το πρωτότυπο Q8 Concept που είδαμε στο Ντιτρόιτ πριν λίγες μόλις μέρες. Χαρακτηριστικές πινελιές του μοντέλου που θα δούμε να «μπαίνει» στις ανά τον κόσμο εκθέσεις της Audi το 2018, είναι η κυρτή διαμόρφωση του τελειώματος της οροφής στην πέμπτη πόρτα, η οκταγωνική μάσκα-σήμα κατατεθέν της εταιρείας των τεμνόμενων κύκλων στο εμπρός μέρος, καθώς και τα στενόμακρα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Στο εμπορικό του διάβα, το νέο Q8 αναμένεται να βρει την Χ6 των Βαυαρών της BMW, αλλά και το βρετανικό Range Rover Sport Coupe που περιμένουμε να παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά που διανύουμε ή το αργότερο στις αρχές της επομένης.

Η entry-level έκδοση του Q8 θα κινείται από τον 3λιτρο TDI κινητήρα του γερμανικού Ομίλου, ενώ η κορυφαία από μια υβριδική, την οποία θα «συνθέτουν» ένας ηλεκτρικός και ένας θερμικός κινητήρας βενζίνης. Εκτός από τις προαναφερθείσες λύσεις, η Audi σχεδιάζει να εξοπλίσει το νέο Q8 με μια νέα σειρά κινητήρων ντίζελ και βενζίνης με χωρητικότητα 3,0 και 4,0 λίτρων και 6 ή 8 κυλίνδρους σε διάταξη V, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής του σε συνεργασία με τον ομόσταυλη Porsche.

Από εκεί και πέρα, το νέο Q8, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Q7, θα βασίζεται σε μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή του δαπέδου MLB, κάτι που αναμένεται να εξασφαλίσει στο πρώτο ένα ικανοποιητικό για τη συγκεκριμένη κατηγορία μεταξόνιο της τάξης των 3 μ.

Αξίζει με την ευκαιρία να προσθέσουμε πως το Q8 αποτελεί ένα μόλις από τα επτά νέα SUV μοντέλα που αυτή τη στιγμή ετοιμάζει-εξελίσσει η Audi, τα οποία αναμένεται να λανσαριστούν στις ανά τον κόσμο αγορές πριν το τέλος της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, αυτή τη στιγμή η πολυσυλλεκτική οικογένεια μοντέλων «Q» καταλαμβάνει μερίδιο επί των ετήσιων ταξινομήσεων της μάρκας ανά τον κόσμο άνω του 30%. Και αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο από την παρουσία του νέου Q8, αλλά και των επερχόμενων επίσης Q1, Q4 και Q6._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ