top icon
Κόσμος

Honda Jazz e:HEV: Ανανέωση σχεδίασης αλλά και ουσίας

Η Honda προχωρά σε επεμβάσεις ουσίας στο νέο Jazz e:HEV που δεν περιορίζονται στις στιλιστικές πινελιές εντός και εκτός αλλά επεκτείνονται και στα μηχανικά μέρη.

Κάτι παραπάνω από δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του υβριδικού Honda Jazz e:HEV, η ιαπωνική εταιρεία προχωρά στην ανανέωση του «μικρού» της μοντέλου αθροίζοντας περιορισμένες αλλαγές στην αισθητική, διαφοροποιήσεις στον εξοπλισμό, μια σπορ έκδοση Advanced Sport αλλά και επεμβάσεις ουσίας στο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Σχεδιαστικά, οι εκδόσεις Elegance και Advance του ανανεωμένου Jazz e:HEV υιοθετούν μία νέα σχεδίαση μάσκας και πιο σκούρα ένθετα στους προβολείς. Από εκεί και πέρα, μικροεπεμβάσεις έχουν γίνει προφυλακτήρες μπροστά και πίσω, που συμπληρώνονται από ανάγλυφα κάτω τμήματα.

Honda Jazz e:HEV

Το Jazz Crosstar υιοθετεί επίσης αρκετές εξωτερικές αλλαγές που αναδεικνύουν τον πιο περιπετειώδη χαρακτήρα του. Η πιο τονισμένη μάσκα διαθέτει μία έντονη κυψελωτή σχεδίαση και συνδυάζεται με νέους προφυλακτήρες με ασημί ένθετα που είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν με προστατευτικό του κάτω μέρους του αμαξώματος, ενώ νέες είναι και οι πλαϊνές ποδιές. Η ανανέωση ολοκληρώνεται με ένα νέο φινίρισμα για τις ζάντες αλουμινίου και την εισαγωγή του νέου εξωτερικού χρωματισμού Fjord Mist Blue.

Στο εσωτερικό, οι εκδόσεις Elegance και Advance διαθέτουν αλλαγές στις επιλογές χρωμάτων, υλικών και φινιρισμάτων, ενώ στο Jazz e:HEV Crosstar χρησιμοποιούνται νέες επενδύσεις καθισμάτων, ενώ αλλαγές έχουν γίνει στο ταμπλό και τα πάνελ θυρών. Ένα ακόμα στοιχείο διαφοροποίησης είναι το νέο φινίρισμα για το ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και το μινιμαλιστικό τιμόνι δύο ακτίνων.

Honda Jazz e:HEV

Απευθυνόμενη σε ένα κοινό με… συγκρατημένες σπορ ανησυχίες, το ανανεωμένο Jazz e:HEV θα διατίθεται εφεξής και στην έκδοση Advanced Sport, διαθέσιμη στον εξωτερικό χρωματισμό Urban Grey. Σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στους προφυλακτήρες, στη μάσκα, στα καλύμματα των καθρεπτών και τις ειδικής σχεδίασης ζάντες των 16 ιντσών. Στο δε εσωτερικό, τα καθίσματα διαθέτουν μια επένδυση που συνδυάζει το μαύρου συνθετικό σουέντ και γκρι, επίσης συνθετικό δέρμα. Για την περίσταση, το τιμόνι της έκδοσης Advanced Sport διαθέτει τρεις ακτίνες.

Honda Jazz e:HEV

Στα μηχανικά μέρη της σπορ έκδοσης αξίζει να σταθεί κανείς στα πιο μαλακά κατά 8% και πιο σκληρά κατά 20% ελατήρια εμπρός και πίσω αντίστοιχα, καθώς και στα πιο σφικτά σε ρύθμιση αμορτισέρ. Μια περεταίρω διαφοροποίηση σε σχέση με τα υπόλοιπα αδέλφια της γκάμας είναι η διαφορετική χαρτογράφηση του πεντάλ του γκαζιού ώστε να προσφέρει αυξημένη ισχύ κατά την οδήγηση και βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόκρισης. Επιπλέον, το linear shift control έχει αναβαθμιστεί προκειμένου να προσφέρει στον βενζινοκινητήρα ένα υψηλότερο σημείο αλλαγής ταχυτήτων που προσδιορίζεται στις 6.300 σ.α.λ.

Honda Jazz e:HEV

Όλες οι εκδόσεις του ανανεωμένου Jazz e:HEV διαθέτουν ουσιώδεις αλλαγές στο αυτοφόρτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης – που ως γνωστόν αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και έναν θερμικό 1.500άρη κινητήρα με άμεσο ψεκασμό. Εν προκειμένω, ο βασικός ηλεκτροκινητήρας έχει αυξημένη ισχύ κατά 14 ίππους, φτάνοντας πλέον τους 122 ίππους. Ισχυρότερος είναι και ο κινητήρας-γεννήτρια (+8 kW), που τώρα αποδίδει 106 ίππους. «Τονωτικές ενέσεις» έχει δεχθεί και το θερμικό σκέλος του συστήματος (+7 kW), αποδίδοντας τώρα 107 ίππους – η ροπή του παραμένει στα 131 Nm.

Το αυτόματο κιβώτιο της Honda στο Jazz e:HEV έχει επίσης βελτιωθεί, με τις εκδόσεις Crosstar, Elegance και Advance να ξεχωρίζουν τώρα για τη διαφορετική απόκριση που επιτείνει την αίσθηση επιτάχυνσης.

Honda Jazz e:HEV

Σε ότι αφορά τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, η λειτουργία Traffic Jam Assist, έχει πλέον αναβαθμιστεί ώστε να διαθέτει υποστήριξη διεύθυνσης από τα 0 χλμ./ώρα, μειώνοντας έτσι το «φορτίο» του οδηγού όταν κινείται σε πυκνή κυκλοφορία. Το «παρών» σε επίπεδο παθητικής ασφάλειας εξακολουθούν να δίνουν και στο ανανεωμένο Jazz e:HEV οι 10 αερόσακοι – ανάμεσά τους ο αερόσακος γονάτου και οι κεντρικοί για τους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων.

Σύμφωνα με την Honda, οι πωλήσεις του νέου Jazz e:HEV στις κατά τόπου αγορές της γηραιάς ηπείρου αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2023.

Honda Jazz e:HEV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Honda Jazz e:HEV
  • Honda Jazz e:HEV
  • Honda Jazz e:HEV
  • Honda Jazz e:HEV
  • Honda Jazz e:HEV
  • Honda Jazz e:HEV
  • Honda Jazz e:HEV
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ