top icon
Κόσμος

Hyundai Ioniq 5: Εντοπίστηκε σε δοκιμές η N εκδοχή του

Στο Nurburgring, την τοποθεσία που αιτιολογεί το N στην ονομασία του, εντοπίστηκε να δοκιμάζεται με έντονο καμουφλάζ το Ioniq 5 στην πιο δυνατή εκδοχή του.

Το πρώτο μοντέλο της Hyundai που θα φέρει το «N» στην ονομασία του χωρίς, όμως, να διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης, εντοπίστηκε μια βροχερή μέρα στο Nürburgring.

Το μόνο που μπορεί να λεχθεί από τις φωτογραφίες και το βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube, και μπορείτε να παρακολουθήσετε στο τέλος του άρθρου, είναι ότι λόγω χαμηλότερου ύψους της ανάρτησης, αναβαθμισμένων φρένων και -ίσως- τροχών μεγαλύτερης διαμέτρου η εμφάνιση θα είναι πιο σπορτίφ.

hyundai ioniq 5 N spy vid

Η Hyundai έχει ήδη υποσχεθεί ότι το Ioniq 5 N δεν θα είναι ένα Kia EV6 GT με διαφορετική εμφάνιση, καθώς θα χρησιμοποιεί πολλά εξαρτήματα που έχουν εξελιχθει από το τμήμα N. Ο εκτελεστικός τεχνικός σύμβουλος Albert Biermann έχει αποκαλύψει στο πρόσφατο παραλθόν ότι η διάταξη των δύο κινητήρων έχει δυνατότητες που πλησιάζουν τους 600 ίππους, την στιγμή που η ροπή, στο EV6 GT φτάνει τα 740 Nm

Διαβάστε περισσότερα για το αναμενόμενο Ioniq 5 N στους 4Τροχούς

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για την βελτίωση των επιδόσεων και την αυτονομίας, έχει, ήδη, αναφερθεί ότι το Ioniq 5 N θα προσφέρει μία λειτουργία Virtual Grin Shift (VGN) που θα προσομοιάζει την συμπεριφορά αλλαγής ταχυτήτων μιμούμενο την αίσθηση ενός i30 N με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η οδική συμπεριφορά θα μπορεί να ρυθμίζεται από τον οδηγό, εκτός από τα προγράμματα λειτουργίας του συνόλου κινητήτας-μετάδοση στα Eco, Normal, Sport και N – το καθένα με τις δικές του ρυθμίσεις για την απόκριση του γκαζιού, το βάρος του τιμονιού και την απόσβεση- και με μια αποκλειστική λειτουργία drift που θα προσαρμόζει τον τρόπο κατανομής της ροπής σε κάθε τροχό χάρη σε ένα ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Το δε πακέτο N Sound Plus θα προσθέτει ηχητικά εφέ, συμπεριλαμβανομένου ενός… «ψευδο-κόφτη». Οι ιδιοκτήτες με έφεση στην χρήση έξυπνων συσκευών και υπολογιστών θα μπορούν να προσθέτουν τους δικούς τους ήχους που θα αναπαράγονται από το ηχοσύστημα μέσω των ηχείων.

hyundai ioniq 5 N spy vid

Όλες οι ειδήσεις που αφορούν την Hyundai στους 4Τροχούς

Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την παρουσίαση του Ioniq 5 N, οι λάτρεις των N εκδόσεων αναρωτιούνται αν το μισό roll cage που διακρίνεται στο ακόλουθο βίντεο θα είναι διαθέσιμο σε κάποιο σκληροπυρηνικό πακέτο για χρήση σε πίστα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ