top icon
Κόσμος

Οι τεχνικές περγαμηνές του ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 6

Η Hyundai αποκάλυψε τις ακριβείς προδιαγραφές του ηλεκτρικού Ioniq 6 που θα διατίθεται με δύο τύπους μπαταριών, δύο συστήματα μετάδοσης κίνησης και μέγιστη αυτονομία στην πιο «οικονομική» εκδοχή του που φτάνει τα 610 χλμ.

Μετά την επίσημη αποκάλυψη του Hyundai Ioniq 6 στα τέλη του περασμένου μήνα, η κορεάτικη εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα σήμερα περισσότερα στοιχεία για τις τεχνικές περγαμηνές του.

Με μήκος 4.855 χλστ., πλάτος 1.880 χλστ., ύψος 1.495 χλστ. και μεταξόνιο 2.950 χλστ., το νέο EV της Hyundai είναι κοντά στο μέγεθος του Model 3, καθώς επίσης και των Polestar 2 και BMW i4. Όπως και το Ioniq 5, το Ioniq 6 χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική «skateboard» E-GMP του ομίλου Hyundai Motor Group, η οποία υποστηρίζει επίσης το Kia EV6 και το Genesis GV60.

Hyundai Ioniq 6

Το Ioniq 6 θα είναι διαθέσιμο με δύο τύπους μπαταριών και δύο διατάξεις ως προς το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη εκ των δύο εκδόσεων θα εξοπλίζεται με έναν συσσωρευτή με ενεργειακό περιεχόμενο που φτάνει τις 77,4 kWh, ο οποίος θα μπορεί να συνδυάζεται με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες (στην πρώτη περίπτωση στον πίσω άξονα και στη δεύτερη και στους δύο).

Σύμφωνα με την Hyundai, η κορυφαία έκδοση, η οποία υποστηρίζει όπως και οι υπόλοιπες φόρτιση έως και 350 kW χάρη και στο ηλεκτρικό κύκλωμα των 800V, θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 239 kW, δηλαδή 325 ίππους, σε συνδυασμό με 605 Nm ροπής εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,1 δλ.

Hyundai Ioniq 6

Η έκδοση του νέου Ioniq 6 με τον μονό ηλεκτροκινητήρα και την ως άνω μπαταρία προσφέρει βάσει του πρωτοκόλλου WLTP μέγιστη αυτονομία που φτάνει τα 610 χλμ. όταν το αυτοκίνητο «πατά» σε τροχούς με 18άρες ζάντες – διαθέσιμες θα είναι και οι μεγαλύτερες 20άρες.

Ταυτόχρονα, η Hyundai προσφέρει για το Ioniq 6 και με έκδοση με μπαταρία 53 kWh, η οποία εξασφαλίζει μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που κατεβαίνει κάτω από τις 14 kWh/100 χλμ., επίσης βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

Hyundai Ioniq 6

Το εσωτερικό του νέου Ioniq 6

Όπως και με το αδελφό Ioniq 5, ο θάλαμος διαβίωσης του Ioniq 6 ξεχωρίζει για την αίσθηση… χώρου που προσφέρει αλλά και για την πληθώρα των ηλεκτρονικών του υπηρεσιών και δυνατοτήτων. Μεταξύ των highlight της καμπίνας είναι οι δύο 12άρες οθόνες, ο φωτισμός περιβάλλοντος διπλού χρώματος (σ.σ.: οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν από ένα φάσμα 64 χρωμάτων και έξι διπλά χρωματικά θέματα που αναπτύχθηκαν από ειδικούς σε θέματα χρωμάτων για να βοηθήσουν τους οδηγούς και τους επιβάτες να αισθάνονται χαλαροί και άνετοι), τα διαδραστικά φώτα Pixel τεσσάρων σημείων στο τιμόνι επιτρέπουν την εύκολη επικοινωνία μεταξύ του οδηγού και του οχήματος, καθώς και η κεντρική κονσόλα τύπου γέφυρας, η οποία προσφέρει με τη σειρά της βολικό και γενναιόδωρο αποθηκευτικό χώρο μέσα στο αυτοκίνητο.

Hyundai Ioniq 6

Οι δυνατότητες εξατομίκευσης της καμπίνας ασφαλώς και δεν απουσιάζουν (όπως και τα αναρίθμητα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης), με τους δυνητικούς πελάτες να έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς: σκούρο γκρι με ανοιχτό γκρι χρώμα, σκούρο λαδί με ανοιχτό γκρι, μαύρο με ανοιχτό καφέ και μαύρο.

Hyundai Ioniq 6

Όσο για τις εξωτερικές επιφάνειες, η Hyundai προσφέρει για το νέο της EV 12 επιλογές. Και συγκεκριμένα, τις Gravity Gold Matte, Abyss Black Pearl, Serenity White Pearl, Curated Silver Metallic, Nocturne Gray Metallic, Nocturne Gray Matte, Transmission Blue Pearl, Biophilic Blue Pearl, Ultimate Red Metallic, Digital Green Pearl, Digital Green Matte και Byte Blue.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Hyundai Ioniq 6
  • Hyundai Ioniq 6
  • Hyundai Ioniq 6
  • Hyundai Ioniq 6
  • Hyundai Ioniq 6
  • Hyundai Ioniq 6
  • Hyundai Ioniq 6
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ