top icon
Κόσμος

Η BMW Σειρά 5 μπαίνει στην πρίζα

Η όγδοοη κατά σειρά γενιά της Σειράς 5 της BMW θα κάνει το ντεμπούτο της τον προσεχή Οκτώβριο. Και για πρώτη φορά θα διατίθεται και σε ηλεκτρική έκδοση που θα φέρει την ονομασία i5.

Σε λίγους μόλις μήνες, η όγδοη γενιά της 4θυρης Σειράς 5 της BMW θα κάνει το ντεμπούτο της διαθέτοντας στη φαρέτρα της μια πλειάδα νέων τεχνολογιών και συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου του BMW Operating System 8.5 με BMW Curved Display. Και για πρώτη φορά, ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Χάρη στην ευέλικτη αρχιτεκτονική πάνω στην οποία θα βασίζεται, η νέα Σειρά 5 της BMW θα προσφέρεται σε αμιγώς ηλεκτρικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις, καθώς και με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V.

«Η αμιγώς ηλεκτρική i4 M50 καταδεικνύει πως η BMW συνδυάζει τέλεια τις δυναμικές επιδόσεις και την ηλεκτρική κινητικότητα. H i4 M50 ήταν το μοντέλο BMW M με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το 2022. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Performance της BMW M GmbH θα συμπεριληφθεί επίσης στη νέα σειρά Σειρά 5», δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG.

Ο Oliver Zipse αποκάλυψε επίσης ότι στη γκάμα της νέας Σειρά 5 θα προστεθεί και η αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή Touring. «Η Σειρά 5 Touring είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, κυρίως στην Ευρώπη. Από την άνοιξη του 2024 θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση», δήλωσε ο Oliver Zipse.

Όπως ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της BMW, το παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας Σειρά 5 Sedan θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023.

50 χρόνια επιτυχίας για την BMW Σειρά 5

Μέσα σε μισό αιώνα και ύστερα από επτά γενιές, η Σειρά 5 της BMW έχει καθιερωθεί ως το ένα από τα πλέον επιτυχημένα πολυτελή σεντάν μοντέλα με τις συνολικές πωλήσεις κατά τα διάρκεια των 50 αυτών ετών να ξεπερνούν ήδη τις 10 εκατομμύρια μονάδες. Η πρώτη γενιά της Σειράς 5 έκανε το ντεμπούτο της το 1972 σηματοδοτώντας την εισαγωγή ενός νέου συστήματος ονομασίας μοντέλων που χρησιμοποιούσε έναν συνδυασμό τριών ψηφίων για να υποδηλώνει τη σειρά του μοντέλου και την παραλλαγή του κινητήρα.

Η νέα Σειρά 5 θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της γερμανικής εταιρείας στην Ευρώπη. Μάλιστα, η κατασκευή της θα ξεκινήσει την ίδια χρονιά που το εργοστάσιο συμπληρώνει 50 χρόνια παραγωγής μοντέλων BMW. Σήμερα, στη συγκεκριμένη μονάδα παράγονται επίσης τα μοντέλα της Σειρά 7 και της Σειράς 8 καθώς και η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX. Το εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing φιλοξενεί επίσης το κέντρο τεχνογνωσίας της εταιρείας για την παραγωγή ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

BMW

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ