top icon
Κόσμος

Και η Caterham μπαίνει στην πρίζα

Η Caterham είναι έτοιμη για το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο.

Ένα-ένα τα κάστρα πέφτουν, με την Caterham να είναι για την περίσταση η τελευταία εταιρεία στο σύγχρονο αυτοκινητικό γίγνεσθαι που ενστερνίζεται το ηλεκτρικό δόγμα της εποχής – που θέλοντας και μη αποτελεί την κυρίαρχη τάση αλλά και την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα, η Caterham θα παρουσιάσει στις 12 Ιουλίου ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα εισάγει «μια νέα σχεδιαστική γλώσσα για τη βρετανική μάρκα σπορ αυτοκινήτων».

Το όνομα του πρωτοτύπου EV είναι Project V και αποτελεί δημιουργία του Chief Designer της εταιρείας, Anthony Jannarelly. Για την υλοποίηση ωστόσο του Project V η Caterham έχει συνεργαστεί με την Italdesign, κατασκευάζοντας το εν λόγω όχημα στα κεντρικά γραφεία της τελευταίας στο Τορίνο της Ιταλίας.

Παρά το γεγονός ότι η σχεδίαση του Project αποκλίνει αισθητά από εκείνη των μοντέλων της Seven, η βρετανική φίρμα δηλώνει ότι και με το νέο αυτό «εγχείρημα» παραμένει απόλυτα αφοσιωμένη στις  βασικές της αξίες. Οι  οποίες δεν είναι άλλες από το χαμηλό βάρος, την απλότητα και την εμπειρία οδήγησης που εστιάζεται στον οδηγό.

Το Project V θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed όπου θα αποκαλυφθεί στο περίπτερο της Caterham. Προς ώρας η βρετανική εταιρεία κρατά κλειστά τα χαρτιά της όσον αφορά τις τεχνικές περγαμηνές του Project V.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ