top icon
Επικαιρότητα

Η εφοδιαστική αλυσίδα της Porsche θα είναι κλιματικά ουδέτερη το 2030

Η Porsche ανακοίνωσε ότι το σύνολο της εφοδιαστικής της αλυσίδας θα είναι κλιματικά ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030.

Εναρμονιζόμενη στις ανάγκες της εποχής μας, η Porsche θέτει σήμερα ακόμα πιο υψηλούς περιβαλλοντικούς στόχους δεσμευόμενη ότι το σύνολο τις εφοδιαστικής της αλυσίδας θα είναι απαλλαγμένο από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα τέλη της δεκαετίας.

«Η Porsche θέλει να έχει ουδέτερο ισολογισμό CO2 σε ολόκληρη την εφοδιαστική της αλυσίδα το 2030. Αυτό θα το επιτύχουμε αποφεύγοντας συστηματικά και μειώνοντας τις εκπομπές CO2. Η Συμφωνία του Παρισιού μιλά για το 2050, πολλοί ανταγωνιστές μας για το 2040, όμως το ζήτημα δεν είναι τα ρεκόρ αλλά η ευθύνη. Κάθε βήμα μετράει», δηλώνει χαρακτηριστικά ο CEO της Porsche, Oliver Blume.

Όλοι τα βασικά εργοστάσια της Porsche – στο Zuffenhausen, το Weissach και το Leipzig – έχουν ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα ήδη από το 2021 μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βιοαερίου. «Στο επόμενο βήμα, θα το ζητήσουμε και από τους προμηθευτές μας. Όποιος εξελίσσει κυψέλες μπαταριών για εμάς πρέπει να τις κατασκευάσει αποκλειστικά με αειφόρο ενέργεια», δηλώνει ο Oliver Blume, προσθέτοντας. «Οι μπαταρίες παράγονται ακόμα καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Υποχρεώνοντας τους προμηθευτές μας να χρησιμοποιούν βιώσιμη ενέργεια, το αποτύπωμα άνθρακα θα βελτιωθεί σημαντικά. Και η ίδια η μπαταρία θα έχει τη δυνατότητα να ανακυκλωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% σε δέκα χρόνια. Την ίδια στιγμή, θα μειώσουμε στο μέλλον το ποσοστό των ρυπογόνων ουσιών, όπως το κοβάλτιο, στις μπαταρίες».

Η Porsche έχει κατακτήσει αυτή τη στιγμή ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο με τη νέα Taycan Cross Turismo να είναι το πρώτο όχημα της που απαλλαγμένο από εκπομπές CO2 σε όλο τον κύκλο ζωή του.

Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, η Porsche είναι διατεθειμένη να επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε ανεμογεννήτριες, παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο, καθώς και σε άλλα μέτρα προστασίας του κλίματος. «Δεν θέλουμε να αντισταθμίσουμε τις εκπομπές, αλλά να τις αποφύγουμε. Δεν θέλουμε να αγοράσουμε πιστώσεις CO2 από άλλες εταιρείες – θέλουμε να παράγουμε οι ίδιοι ρύπους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ