top icon
Κόσμος

Η επαναστατική πλατφόρμα iStream της Gordon Murray Design

Η Gordon Murray Design παρουσίασε την επαναστατική πλατφόρμα iStream που «απευθύνεται» σε μελλοντικά αυτοκίνητα – ηλεκτρικά και μη – προσφέροντας πολλαπλά οφέλη.

H Gordon Murray Design παρουσίασε στη Μ. Βρετανία, στα πλαίσια της 2021 Cenex-LCV Show, τη νέα εκδοχή της πλατφόρμας iStream, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρικά και όχι μόνο οχήματα διαφόρων κατηγοριών και τύπων.

Τα καινοτόμα «συστατικά» της πλατφόρμας iStream μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα ευρύ φάσμα οχημάτων, με κάθε μορφή κινητήρων – από ηλεκτρικά τετράκυκλα και σπορ αυτοκίνητα με κινητήρα στο κέντρο, έως βενζινοκίνητα πολυτελή SUV ή ελαφριά επαγγελματικά οχήματα.

Η ολοκληρωμένη και επαναστατική διαδικασία σχεδίασης και κατασκευής της πλατφόρμας iStream είναι «ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για την ανάπτυξη ελαφρών οχημάτων, καθιστώντας την ιδιαίτερα εφαρμόσιμη σε ηλεκτρικά οχήματα όπου το μέγεθος, το κόστος και το βάρος της μπαταρίας σημαίνουν ότι η διατήρηση του συνολικού βάρους του οχήματος στο ελάχιστο είναι απαραίτητη για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της αυτονομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στις ανακοινώσεις της Gordon Murray Design.

Ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζεται η πλατφόρμα iStream μπορεί να μειώσει το συνολικό βάρος ενός τυπικού οικογενειακού αυτοκινήτου πάνω από 20%. Επίσης, επιφέρει μείωση και στον αριθμό των εξαρτημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή των πάνελ του αμαξώματος κατά περισσότερο από 50%, ενώ παράλληλα προσφέρει μεγαλύτερη ακαμψία, γεγονός που έχει οφέλη στην ασφάλεια και στην ανθεκτικότητα του οχήματος.

Η χρήση πάνελ από ανακυκλωμένες ίνες άνθρακα μπορεί να μειώσει περαιτέρω το βάρος, στοιχείο που επιτρέπει στα οχήματα που θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα iStream να μειώσουν ακόμα περισσότερο το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Θέλοντας να δώσει ένα απτό δείγμα γραφής των εφαρμογών της πλατφόρμας iStream. η Gordon Murray Design εκθέτει στην 2021 Cenex-LCV Show το Motiv, ένα μικρό ηλεκτρικό quadricycle όχημα με βάρος μόλις 367 κιλά και μήκος λίγο μεγαλύτερο από 2,5 μ. Το Motiv είναι ηλεκτρικό και εφοδιάζεται με μια μπαταρία 17,3 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 200 χλμ. – σε φορτιστή με ισχύ 35 kW, μπορεί να φορτιστεί από το 20 στο 80% σε μόλις 40 λεπτά. Η μέγιστη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα του είναι περίπου 30 ίπποι.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ