Επικαιρότητα Κόσμος

Η FCA επενδύει πάνω από 5 δις € στα εργοστάσιά της στην Ιταλία

Η διοίκηση της FCA παρουσίασε σήμερα το σχέδιο παραγωγής για τις μονάδες της Ιταλίας, το οποίο θα υποστηρίξει το επιχειρηματικό πλάνο του ομίλου για την περίοδο 2018-2022.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκπροσώπων της FCA με εργατικά συνδικάτα της Ιταλίας, η εταιρεία ανέπτυξε σήμερα το επιχειρηματικό πλάνο του ομίλου για την περίοδο 2018-2022 που αφορά στις μονάδες παραγωγής που διατηρεί στη γείτονα χώρα. Ο CEO της FCA, Mike Manley, ανοίγοντας την συνάντησε, ανέφερε:

«Το Mirafiori θα αποτελέσει την πρώτη μονάδα στην οποία θα παραχθεί μία αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα, αυτή του νέου Fiat 500, η οποία θα έχει τη δυνατότητα στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα προϊόντα σε παγκόσμια κλίμακα. Επιπλέον, επενδύσεις σε όλη τη γκάμα των εταιρειών του ομίλου, θα επιτρέψουν την βέλτιστη αξιοποίηση της δυνατότητας παραγωγής των μονάδων μας. Θα αυξηθεί η αποδοτικότητα μέσω κοινών πλαισίων και plug-in υβριδικών συστημάτων, διατηρώντας παράλληλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε μάρκας».

 Από την πλευρά του ο Pietro Gorlier, COO του ομίλου, αναφέρθηκε στις επενδύσεις που θα γίνουν ώστε να υποστηριχθεί η παραγωγή του νέου Fiat 500 BEV στο Mirafiori, στις επενδύσεις στα υβριδικά συστήματα plug-in, αλλά και στην προετοιμασία της μονάδα παραγωγής του Pomigliano για την παραγωγή ενός νέου συμπαγούς SUV για την Alfa Romeo, καθώς και του Fiat Panda MHV (Mild Hybrid Vehicle). Τέλος, ο κ. Gorlier αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής στο Termoli, όπου θα παράγονται ατμοσφαιρικές, υπερτροφοδοτούμενες και υβριδικές εκδόσεις των νέων κινητήρων FireFly της Fiat.

Η επένδυση στην Ιταλία την περίοδο 2019-2021 θα ξεπεράσει τα 5 δις €.

«Το επενδυτικό πρόγραμμα για την Ιταλία εστιάζει στη χρήση κοινών, ευέλικτων πλαισίων για ηλεκτρικά οχήματα και θα ενισχύσει το βιομηχανικό αποτύπωμα της Ιταλίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους μας, το οποίο θα εστιάζει στις τεχνολογίες των ηλεκτρικών και υβριδικών συστημάτων. Είμαι πεπεισμένος ότι μαζί με το εργατικό μας δυναμικό θα πετύχουμε την επιτυχημένη εφαρμογή αυτών των νέων, προηγμένων προγραμμάτων στην αγορά», προσέθεσε ο Pietro Gorlier._X.A.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου