top icon
Κόσμος

Η Ford θα αναστατώσει το Goodwood με τα κορυφαία μοντέλα της

Ένα νέο μέλος της οικογένειας Mustang θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Goodwood, εκεί όπου θα παρουσιαστούν επίσης και άλλα δυνατά και γρήγορα μοντέλα της εταιρείας με σήμα το μπλε οβάλ.

Το Goodwood Festival of Speed, η γιορτή της ταχύτητας που πραγματοποιείται στον ομώνυμο λόφο στη Βρετανία, συγκεντρώνει τα φώτα τη δημοσιότητας αυτές τις μέρες. Εκεί η Ford θα κατέβει με το νέο της οπλοστάσιο, παρουσιάζοντας τα γρήγορα μοντέλα της, το νέο ηλεκτρικό της SUV, αλλά θα κάνει και την παγκόσμια πρεμιέρα του ένα νέο συναρπαστικό μέλος της οικογένειας Mustang.

Η επιστροφή της Ford στο Goodwood θα συνοδευτεί με νέες καυτές παρουσίες. Η νέα αγωνιστική Mustang GT3, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από τον αγώνα αντοχής των 24 Ωρών του Le Mans τον περασμένο μήνα, αλλά και η νέα Mustang Dark Horse, ο νόμιμος για χρήση σε δημόσιους δρόμους και έτοιμος να κατακτήσει τις πίστες προπομπός μιας νέας οικογένειας αγωνιστικών αυτοκινήτων που περιλαμβάνει τις Mustang GT3 και Mustang GT4, θα κάνουν το δυναμικό τους ντεμπούτο, με τους V8 κινητήρες να ξεσηκώνουν με τον βρυχηθμό τους το κοινό στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Chichester του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις 13 έως και τις 16 Ιουλίου.

Ford Mustang Dark Horse

Ford Mustang Dark Horse

Στη γνωστή, για τους λάτρεις του αυτοκινήτου και της ταχύτητας, ανάβαση του Goodwood, τα αυτοκίνητα της Ford θα δείξουν τις δυνατότητές του, ξεσηκώνοντας το κοινό. Στις 14 Ιουλίου θα γίνει και η παρουσίαση του πολυαναμενόμενου νέου μοντέλου της εταιρείας με σήμα το μπλε οβάλ. Η αποκάλυψη δεν θα περιοριστεί στην εμφάνιση μόνο, καθώς η Ford θα επιδείξει και τις δυνατότητές του στο δρόμο.

Ένα ακόμα μοντέλο θα κάνει αίσθηση επί ευρωπαϊκού εδάφους. Πρόκειται για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer. Παράλληλα, οι φίλοι της μάρκας θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν τα 50 χρόνια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, με το αυτοκίνητο που συνέβαλε καθοριστικά ώστε η Ford να περάσει με επιτυχία στη νέα, υβριδική εποχή του σπορ, το M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1.

Ford Puma Rally1

Ford Puma Rally1

Έχοντας εισάγει επίσημα από τον περασμένο μήνα τη Mustang στην παγκόσμια κατηγορία FIA GT3 των 24 ωρών του Le Mans, η Ford θα επιστρέψει τον Ιούνιο του 2024 με τη νέα, αγωνιστική Mustang GT3 εκεί όπου σημείωσε μία από τις πλέον καθοριστικές της νίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων με μια τολμηρή, νέα εμφάνιση που υπογράφει ο Troy Lee – ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε ολόκληρο τον κόσμο – το αγωνιστικό αυτοκίνητο τροφοδοτείται από έναν V8 κινητήρα 5,4 λίτρων που εξελίχθηκε από την Ford Performance και συναρμολογήθηκε από την M-Sport, ενώ διαθέτει ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση, κιβώτιο ταχυτήτων εγκατεστημένο κατά τον διαμήκη άξονα του οχήματος, εξελιγμένο αεροδυναμικό πακέτο και πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα.

Ford Mustang LeMans

Ford Mustang LeMans

Η αγωνιστική Mustang GT3 βασίζεται στη νέα Mustang Dark Horse, η οποία σχεδιάστηκε ως η απόλυτη έκδοση για οδήγηση στην πίστα αλλά και ως βάση για τα προγράμματα της Ford στον μηχανοκίνητο αθλητισμό τα οποία χρησιμοποιούν ως σημείο αναφοράς την Mustang. Ο ειδικά ρυθμισμένος V8 κινητήρας της Mustang Dark Horse έχει χωρητικότητα 5,0 λίτρων και διαθέτει διπλή πεταλούδα γκαζιού, βοηθητικό ψυγείο λαδιού καθώς και ελαφρύτερο ψυγείο νερού για βελτιωμένη ικανότητα ψύξης.

Η ισχύς του μεταφέρεται μέσω ενός προαιρετικού και χειροκίνητου κιβωτίου της TREMEC με 6 σχέσεις και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen στους μεγαλύτερους -σε σχέση με τους εμπρός- πίσω τροχούς του οχήματος, οι οποίοι διαθέτουν τα νέας γενιάς ελαστικά P Zero PZ4 της Pirelli που αναπτύχθηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ford Explorer

Ford Explorer

Το νέο ηλεκτρικό Ford Explorer, που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος, θα φτάσει στους πελάτες το 2024 και θα ανοίξει το δρόμο για ένα νέο κύμα τολμηρών, εμβληματικών ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία είναι συνδεδεμένα με τις αμερικανικές ρίζες της Ford και σχεδιασμένα για την Ευρώπη. Η εξαιρετική ψηφιακή εμπειρία του νέου Explorer περιλαμβάνει ένα προηγμένο σύστημα infotainment, κινητή οθόνη 15 ιντσών και ασύρματη ενσωμάτωση εφαρμογών, ενώ το εσωτερικό διαθέτει κρυφό ντουλαπάκι και κεντρική κονσόλα με χωρητικότητα 17 λίτρων, αρκετά μεγάλη για να χωρέσει ένα laptop.

Τη συναρπαστική γκάμα της Ford στο Goodwood θα οδηγήσουν στα όριά τους οι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Ott Tänak και Adrien Fourmaux, οι οποίοι, μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας Malcolm Wilson, συνθέτουν την M-Sport Ford World Rally Team που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA με το Puma Hybrid Rally1 – το πρώτο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ford παγκοσμίως. Ο οδηγός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, Harry Tincknell, καθώς και ο Βρετανός επτά φορές πρωταθλητής Paul Swift, θα αναλάβουν επίσης καθήκοντα στο τιμόνι.

Ford Explorer

Ford Explorer

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ