top icon
Κόσμος

Η γέφυρα που ονομάζεται «μεθυσμένη» – Τι το περίεργο έχει! (video)

Η συγκεκριμένη γέφυρα δεν θυμίζει καμία άλλη στον κόσμο. Μοιάζει με «γέφυρα στο πουθενά» σαν να βυθίζεται στη θάλασσα και η διαδρομή είναι συγκλονιστική.

Αν έχετε βάλει στο μυαλό σας να γυρίσετε τον κόσμο και ψάχνετε τα πιο συγκλονιστικά μέρη, ένα από αυτά πρέπει να είναι η Νορβηγία και τα πασίγνωστα Φιορδ. Εκεί βρίσκεται ο δρόμος Atlanterhavsveien που στην τοπική γλώσσα σημαίνει Ατλαντική Οδός ή Ατλαντικός Δρόμος όπως είναι ευρέως γνωστός. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν δρόμο στον ωκεανό, που περνά από Άλεσουντ, Γκέιρανγκερ, Μπέργκεν και Όσλο, μια συγκλονιστική διαδρομή που δεν συναντάται πουθένα αλλού.

γέφυρα

Αποτελείται από οκτώ διαδοχικές γέφυρες, με την Storseisundet να είναι αναμφίβολα η διασημότερη. Κατασκευάστηκε το 1989 και έχει μήκος 260 μέτρα. Οι ντόπιοι την αποκαλούν «μεθυσμένη γέφυρα», λόγω των απίστευτων κλίσεων που έχει. Δίνει την εντύπωση πως βυθίζεται στη θάλασσα, θυμίζοντας τρενάκι του λούνα παρκ. Η κατάβαση κόβει την ανάσα, με τα οχήματα να κατεβαίνουν 23 μέτρα με κλίση. Όποιος οδηγός επιχειρήσει να την περάσει πρώτη φορά νιώθει δέος, ίσως και τρόμο, αφού θαρρείς και οδεύει προς γκρεμό.

γέφυρα

Η κατασκευή της είναι πολύπλοκη και συνδέει την ηπειρωτική χώρα με το νησί Αβερού. Όταν ο καιρός είναι καθαρός, αυτό που αντικρίζεις δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Το θέαμα είναι ανατριχιαστικό και οι εικόνες μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη.

Διαβάστε επίσης: Arctic express με Volvo XC40

γέφυρα

Αντίθετα, με κακοκαιρία, όταν τα μανιασμένα κύματα χτυπάνε στα οδοφράγματα και στη βραχώδη ακτή, οι ριπές ανέμου μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες για τα οχήματα. Με τέτοιες συνθήκες, η γέφυρα Storseisundet δεν συστήνεται, ειδικά για τους τουρίστες. Αυτή η απότομη ανηφόρα/κατηφόρα με κλίση, μετατρέπεται σε ένα μονοπάτι που δημιουργεί άγχος και, κάποιες φορές πανικό, σε όποιον την επισκέπτεται πρώτη φορά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ