Επικαιρότητα Κόσμος

Η νέα Lamborghini Urus θα «μπει» στους αγώνες

Οι άνθρωποι της Lamborghini υπόσχονται πως θα επιλέξουν προσεκτικά τη μορφή αγώνων στην οποία θα λάβει μέρος στο εγγύς μέλλον η νέα Urus.

Όπως αποκάλυψε στο βρετανικό ειδικό Τύπο ο Stefano Domenicali, ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας, η νέα Lamborghini Urus αναμένεται να συμμετάσχει σε μια μορφή αγώνων που θα ταιριάζει στην… κλάση της συνδυάζοντας συγχρόνως την ταχύτητά της σε κάθε είδους επιφάνεια –άσφαλτο, off road, χώμα. Εντούτοις, τόσο ο Ιταλός, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της εταιρείας από τη Sant’Agata, κρατούν ερμητικά κλειστά το στόμα τους αναφορικά με το ακριβές είδος και «περιεχόμενο» του αγωνιστικού προγράμματος που θα ακολουθήσει το νέο SUV της Lamborghini αναφέροντας απλά πως η τελική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

«Η Lamborghini χαιρετίζει τις προκλήσεις, αλλά ό, τι κάνουμε θα είναι αρκετά διαφορετικό από τις άλλες μάρκες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Lamborghini.

Και προσέθεσε:

«Θα επιλέξουμε μια μορφή ανταγωνισμού που προορίζεται μόνο για την κατηγορία των οχημάτων μας. Το αυτοκίνητό μας έχει πολλά πρόσωπα. Μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά της, είναι πολύ γρήγορη στην πίστα, πολύ γρήγορη εκτός δρόμου και πολύ γρήγορη στο χώμα. Θα επιλέξουμε κάτι που συνδυάζει όλα αυτά τα πράγματα».

Θυμίζουμε πως οι ομόσταβλες Bentley και VW θα συμμετάσχουν φέτος στη θρυλική ανάβαση των 156 στροφών του Pikes Peak (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ και εδώ αντίστοιχα) με δύο ενδιαφέρουσες κατασκευές.

Οι Ιταλοί, εντούτοις, αν και παραδέχτηκαν ότι οι επιδόσεις της 12κύλινδρης Bentayga στο φετινό Pikes Peak θα αποτελέσουν σε επίπεδο επιδόσεων «το σημείο αναφοράς», διαψεύδουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η νέα Urus να ακολουθήσει τα αγωνιστικά βήματα του βρετανικo;y SUV στο συγκεκριμένο τερέν.

Τι μένει λοιπόν ως… εναλλακτική; Ίσως, μία συμμετοχή-έκπληξη στο πολυήμερο τεστ αντοχής και ταχύτητας του Ντακάρ, αγώνα στον οποίο η «μαμά» εταιρεία του VW Group έχει αποσπάσει στο πρόσφατο παρελθόν σημαντικές διακρίσεις._Χ.Α.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου