Επικαιρότητα Κόσμος

Η παραγωγή της Alpine A110 «έπιασε» τις 5.000 μονάδες [+video]

Το σπορ κουπέ μοντέλο της γαλλικής εταιρείας ξεπέρασε ένα καθ’ όλα συμβολικό κατασκευαστικό ορόσημο.

H νέα Alpine A110 σηματοδότησε την επανεκκίνηση για την εμβληματική γαλλική εταιρεία προσφέροντας στους θιασώτες της σπορ οδήγησης ένα «γνήσιο» κουπέ με εκρηκτικές επιδόσεις, χαμηλό βάρος και «συμμετοχική» οδική συμπεριφορά. Κερασάκι στην τούρτα; Η πίσω κίνηση και φυσικά ο 1.800άρης κινητήρας που για την περίσταση βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο του αμαξώματος.

Μετά την αρχική παραγωγή των 1.955 αντιτύπων με αφορμή το λανσάρισμα του μοντέλου (έκδοση A110 Premiere Edition) αλλά και τον διπλασιασμό της παραγωγής του από τον περασμένο Νοέμβριο και μετά, το γαλλικό κουπέ «έπιασε» πριν λίγες μέρες τον καθ’ όλα συμβολικό αριθμό παραγωγής των 5.000 μονάδων.

Θυμίζουμε πως η Alpine Α110 κατασκευάζεται στη Διέπη της Γαλλίας με την αρωγή 400 περίπου εργαζομένων, με ρυθμό που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται για τις εκδόσεις Pure και Legend στα 20 αντίτυπα σε ημερήσια βάση.

Αν μη τι άλλο, με αυτό το ρυθμό, η σύγχρονη Α110 θα υπερβεί πολύ γρήγορα το σύνολο της παραγωγής του προγόνου της, η οποία σε περισσότερα από 10 χρόνια κατασκευάστηκε σε 7.600 αντίτυπα._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου