top icon
Κόσμος

Η Porsche Taycan ξεπέρασε σε πωλήσεις την 911

H Porsche Taycan κατέγραψε υψηλότερες πωλήσεις από την 911 στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Ωστόσο, τα SUV μοντέλα της γκάμας Porsche παραμένουν τα δημοφιλέστερα παγκοσμίως για την εταιρεία από το Zuffenhausen.

«Υπό το φως των συνθηκών που επηρεάζουν ευρύτερα την αυτοκινητοβιομηχανία, οι ομάδες πωλήσεων και οι αντιπρόσωποί μας είχαν μία καλή απόδοση το πρώτο τρίμηνο. Η αναζωπύρωση του κορωνοϊού σε ορισμένες περιοχές όπως η Κίνα, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες σημαντικές προκλήσεις εφοδιασμού και υλικοτεχνικής υποστήριξης, μας έχουν βάλει σε δοκιμασία. Ταυτόχρονα, τα προϊόντα μας συνεχίζουν να έχουν υψηλή ζήτηση μεταξύ των πελατών σε όλο τον κόσμο – εξίσου στην Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα».

Με αυτή της τη δήλωση, η Porsche περιγράφει το κλίμα μέσα στο οποίο κατάφερε το πρώτο τρίμηνο του έτους να καταγράψει 68.426 πωλήσεις νέων οχημάτων, αλλά και να περιορίσει τις απώλειες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, σε μόλις 5%.

Porsche

Στην Ευρώπη, η Porsche παρέδωσε 22.791 οχήματα το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 18%, παρά το γεγονός ότι οι αντίστοιχες εμπορικές της επιδόσεις ήταν ήδη υψηλές την ίδια περίοδο του 2021. Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων ήταν επίσης αυξημένοι στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας, με 6.925 παραδόσεις, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 16%.

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη ενιαία αγορά για την Porsche, ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων πραγματοποίησε 17.685 παραδόσεις. Τα προβλήματα με την πανδημία του κορωνοϊού που σχετίζεται με το κλείσιμο των Porsche Center σε ορισμένες περιοχές και οι προκλήσεις σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποστήριξης, οδήγησαν σε μείωση που ποσοστιαία έφτασε το 20%.

Συνολικά, παραδόθηκαν 28.991 οχήματα σε πελάτες της Porsche στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις της γερμανικής εταιρείας έφτασαν σε απόλυτους αριθμούς τις 13.042 μονάδες, παρά τα προβλήματα προμήθειας και μεταφοράς που επηρεάζουν ταυτόχρονα και άλλα μάρκες αυτοκινήτων.

Porsche 911 GT3 Paint to Sample

Ποιο μοντέλο της Porsche ήταν το πιο δημοφιλές;

Η μεγαλύτερη ζήτηση, για άλλη μια φορά, αφορούσε τα SUV μοντέλα της γκάμας Porsche. Έτσι, η γνωστή και μη εξαιρετέα Cayenne παραδόθηκε σε 19.029 πελάτες, με εκείνους της Macan να ανέρχονται σε 18.329.

Την ίδια στιγμή, η πλήρως ηλεκτρική Taycan βρήκε 9.470 νέους ιδιοκτήτες. Όσον αφορά την 911, οι πωλήσεις τα ανήλθαν σε 9.327 σε όλο τον κόσμο.

Συνολικά, 7.735 αντίτυπα της Panamera παραδόθηκαν σε ισάριθμους πελάτες και 4.536 718 Boxster και 718 Cayman.

Porsche SUV

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ