top icon
Κόσμος

Η Seat θα τριπλασιάσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας

Η Seat θα τριπλασιάσει τη δυνατότητά της σε παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας με 39.000 νέα ηλιακά πάνελ.

To φωτοβολταϊκό πρόγραμμα «SEATalSol2» θα συμπεριλάβει την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ σε μια περιοχή 233.000 τ.μ., κατά μήκος των τριών μονάδων παραγωγής Martorell, ElPrat και Βαρκελώνης. Αυτό το πρότζεκτ υπογραμμίζει τις προσπάθειες της Seat προς τη βιώσιμη κινητικότητα. Η νέα φωτοβολταϊκή εγκατάσταση «SEATalSol2» θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την ιδιοκατανάλωση. Οι εγκαταστάσεις θα προσφέρουν 21 επιπλέον megawatt(MW) ισχύος, παράγοντας περίπου 29 γιγαβατώρες (GWh) καθαρής ενέργειας ετησίως, αρκετό ρεύμα για να φορτιστούν πλήρως 500.000 Cupra Born. Αυτή η καθαρή ενέργεια θα συμπληρώσει τη χρήση πιστοποιημένης πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από εξωτερικές πηγές σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, χωρίς να παράγονται καθόλου εκπομπές CO2.

Seat slar panels

10 χρόνιαSEATalSol
Αυτή η επέκταση στηρίζεται πάνω στην επιτυχία του αρχικού SEATalSol. Αυτό το project, το οποίο διαθέτει συνολικά 53.000 πάνελ στις στέγες τωvεγκαταστάσεων, προσφέρει 11 megawatt (MW) ενέργειας και παράγει 17 γιγαβατώρες (GWh) καθαρής ενέργειας κάθε χρόνο. Με τo SEATalSol 2, το ηλιακό πρότζεκτ της εταιρίας θα προσφέρει συνολικά 32MW ενέργειας και θα παράγει 46 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως. Η λειτουργία των νέων φωτοβολταϊκών μονάδων, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την CONECTA2 ENERGÍA, μία Ισπανική ανεξάρτητη εταιρεία ενέργειας, έχει προγραμματιστεί για το 2024. Επιπρόσθετα στην εκτενή αυτή εγκατάσταση και στις τρεις μονάδες παραγωγής, το SEATalSol 2 θα επεκταθεί και σε χώρους στάθμευσης για τους εργαζομένους γύρω από την περιοχή του Martorell, μεγιστοποιώντας έτσι τη χρήση ηλιακών πάνελ για παραγωγή βιώσιμης ενέργειας.

Η πιο φιλόδοξη μεταμόρφωση στην ιστορία της Seat
Το εργοστάσιο της εταιρείας στο Martorell, το οποίο φέτος γιορτάζει την 30η του επέτειο, θα είναι έτοιμο να παράγει από το 2025 για την Cupra και Volkswagen, αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για να επιτευχθεί αυτό η Seat έχει σχεδιάσει ένα σύγχρονο εργοστάσιο, το οποίο αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρίας στη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβάνοντας καινοτόμες στρατηγικές όπως ανάπτυξη συστημάτων παραγωγής πράσινης ενέργειας. Το πρόγραμμα εξανθράκωσης της Seat θέτει σχέδιο δράσης για τη μείωση των εκπομπών CO2σε όλο τα στάδια ζωής του αυτοκινήτου (από την παραγωγή μέχρι το τέλος κύκλου ζωής του).

Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει αυτές τις εκπομπές κατά 50% το 2030 και να γίνει μια εταιρία χωρίς καθόλου εκπομπές CO2 μέχρι το 2050, συμβαδίζοντας με τους στόχους του Volkswagen Group. Οι βασικοί τρόποι για να το πετύχει αυτό είναι o εξηλεκτρισμός των αυτοκινήτων, που επιτρέπει τη μείωση αποτυπώματος άνθρακα κατά τη χρήση τους, η χρήση πράσινης ενέργειας για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, η προώθηση της κυκλικής οικονομίας καθώς επίσης και η εξανθράκωση στη φάση παραγωγής.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ