top icon
Κόσμος

Η Tesla ετοιμάζει το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Τα νέα πλάνα της Tesla για τις αλλαγές στο εργοστάσιο της στο Βερολίνο, πήραν την έγκριση των γερμανικών αρχών.

Η Tesla πήρα και επίσημα την έγκριση από τις γερμανικές αρχές για να προχωρήσει σε αλλαγές στο εργοστάσιό της που βρίσκεται κοντά στο Βερολίνο. Το σχέδιο της αμερικανικής εταιρείας περιλαμβάνει επέκταση των εγκαταστάσεων, σε βαθμό που θα καταστήσει το συγκεκριμένο εργοστάσιο αυτοκινήτου, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Μια μέρα αφότου η Tesla προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, σχετικά με τις ερωτήσεις που προέκυψαν για την επέκταση του εργοστασίου, ήρθαν τα έγγραφα από το υπουργείο περιβάλλοντος και την αρχή υδάτων την Τετάρτη, να παρουσιάσουν τη λίστα με τις τροποποιήσεις που έχει σχεδιάσει η αμερικανική εταιρεία στο εργοστάσιο.

Πιο συγκεκριμένα η Tesla θέλει να διπλασιάσει την παραγωγή, σε ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως και σε 100 GWh μπαταριών. Το αποτέλεσμα θα είναι η παραγωγή του εργοστασίου της αμερικανικής εταιρείας στο Βερολίνο, να ξεπερνάει αυτή του Ομίλου VW στα κεντρικά της στο Wolfsburg.

Οι τροποποιήσεις

Οι τροποποιήσεις που περιγράφονται αποτελούν μόνο το πρώτο από τα τρία στάδια αλλαγών και περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός εργαστηρίου δοκιμών κυψελών μπαταριών και την επέκταση της ανακύκλωσης νερού, θα τεθούν σε λειτουργία το πρώτο 6μηνο του 2024, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Tesla Factory

Επίσης, οι αλλαγές περιλαμβάνουν επεκτάσεις ή αλλαγές σε υφιστάμενα τμήματα των εγκαταστάσεων, όπως το πιεστήριο και το βαφείο, καθώς και την κατασκευή νέων στοιχείων, όπως μια εγκατάσταση αποθήκευσης υλικών, αναφέρεται στο έγγραφο.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης επεκτάσεις ή αλλαγές σε υφιστάμενα τμήματα των εγκαταστάσεων, όπως το πιεστήριο και το βαφείο, καθώς και την κατασκευή νέων στοιχείων, όπως μια εγκατάσταση αποθήκευσης υλικών, όπως αναφέρεται στο έγγραφο.

Τέλος στις καθυστερήσεις

Η Tesla έχει αντιμετωπίσει σημαντικές καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου, λόγω του μεγάλου αριθμού ενστάσεων που έχουν κατατεθεί από πολίτες της περιοχής, κυρίως για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τη χρήση νερού.

Τώρα, με τα νέα δεδομένα, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προθεσμία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν ενστάσεις για τις τελευταίες προτάσεις. Για την επέκταση, η Tesla έχει δεσμευτεί να μην χρησιμοποιήσει καμία πρόσθετη ποσότητα νερού, αλλά να ανακυκλώσει τα 1,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, για τα οποία έχει άδεια χρήσης.

Η Tesla παράγει σήμερα περίπου 5.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα στο Grunheide και δεν έχει παράσχει χρονοδιάγραμμα για την αύξηση της παραγωγής.

Tesla Giga Berlin

Tesla Berlin

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ