top icon
Κόσμος

Η Toyota ετοιμάζει μπαταρία που θα προσφέρει αυτονομία 1.200 χιλιόμετρα

Η Toyota ανακοίνωσε ότι σύντομα θα μπορεί να κατασκευάσει μπαταρία στερεού τύπου που θα φορτίζει σε 10 λεπτά της ώρας και θα προσφέρει 1.200 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Η Toyota υποστηρίζει ότι είναι κοντά στην παρουσίαση μιας νέας τεχνολογίας που οδηγήσει σε μια μπαταρία στερεάς κατάστασης που θα προσφέρει αυτονομία που θα αγγίζει και τα 1.200 χιλιόμετρα. Παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να φορτίζει σε μόλις 10 λεπτά της ώρας.

Αυτό σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Guardian» και πηγή τον Keiji Kaita, πρόεδρο του κέντρου έρευνας και εξέλιξης της εταιρείας. Η ιαπωνική εταιρεία λοιπόν δήλωσε ότι απλοποίησε την παραγωγή του υλικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπαταριών στερεάς κατάστασης, όσο και υγρής βάσης, κάτι που θα της επιτρέψει να μειώσει στο μισό το βάρος, το μέγεθος, αλλά και το κόστος.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θεωρούνται το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των μπαταριών. Αυτό γιατί είναι ασφαλέστερες και πιο αξιόπιστες από αυτές με τις κυψέλες ιότνων λιθίου, που χρησιμοποιούν υγρή βάση. Ωστόσο είναι πιο ακριβές και είναι πιο δύσκολη η κατασκευή τους.

Toyota

Από την άλλη, αυτή την περίοδο αρκετές είναι οι κατασκευάστριες εταιρείες μπαταριών που πασχίζουν να καταστήσουν τις μπαταρίες στερεού τύπου πιο προσιτές, αλλά και πιο εύκολες στην παραγωγή τους. Η Toyota ωστόσο πιστεύει ότι θα μπορούσε να απλοποιήσει τη διαδικασία κατασκευής και να την κάνει πιο εύκολη από αυτήν που απαιτείται στις μπαταρίες ιόντων λιθίου και με αυτό τον τρόπο -μεταξύ άλλων- να τις κάνει πιο προσιτές.

Η Toyota σκοπεύει να κάνει τη μετάβαση στα αμιγώς ηλεκτρικά, διατηρώντας παράλληλα στη γκάμα της τα Plug-in υβριδικά μοντέλα, αλλά και αυτά που κινούνται με καύσιμο το υδρογόνο. Θα το κάνει πατώντας σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα, με τα νέα μοντέλα που θα βασίζονται σε αυτήν να έχουν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν μέσα στο 2026.

Σίγουρα αν επαληθευτούν τα παραπάνω, βρισκόμαστε η τεχνολογία αυτή θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της αυτονομίας, τόσο με την εμβέλεια που θα προσφέρουν οι νέες μπαταρίες, αλλά και με το μικρό χρόνο φόρτισης που θα απαιτούν. Μένει να δούμε…

Toyota

Toyota compact suv concept

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ