top icon
Κόσμος

Ιδού το πρώτο Cybertruck που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Tesla

Χρειάστηκαν τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά τις πρώτες εξαγγελίες του Elon Musk προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή του πολυδιαφημισμένου Tesla Cybertruck.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια αφότου ο Elon Musk παρουσίασε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το Cybertruck (διαβάστε περισσότερα εδώ), η Tesla κατασκεύασε το πρώτο αντίτυπο του αντισυμβατικού, αμιγώς ηλεκτρικού pick-up μοντέλου της στο εργοστάσιό της στο Austin του Τέξας.

Η Tesla μοιράστηκε τα… καλά αυτά νέα το Σάββατο που μας πέρασε στο Twitter – που ως γνωστόν ανήκει στον Elon Musk – δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με τους εργαζομένους του εργοστασίου να κρύβουν μεγάλο μέρος του οχήματος.

Θυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο του 2019, όταν o Elon Musk παρουσίασε για πρώτη φορά την πρωτότυπη εκδοχή του Cybertruck, ο σχεδιασμός της Tesla ήταν να μπει στην παραγωγή δύο χρόνια αργότερα…

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο Elon Musk έχει κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της παραγωγής του Cybertruck, λέγοντας στους μετόχους στην ετήσια συνέλευση της εταιρείας τον Μάιο ότι ο ριζοσπαστικός σχεδιασμός του Cybertruck «θέτει προκλήσεις». Δήλωσε, επίσης, ότι το αμάξωμα του ηλεκτρικού pck-up θα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, γεγονός που θέτει επιπλέον προκλήσεις όσον αφορά τη διαμόρφωση και συγκόλληση των επιμέρους τμήματων.

«Θα είναι δύσκολο να κρατήσουμε προσιτό το κόστος γιατί είναι ένα νέο αυτοκίνητο, με μια νέα μέθοδος κατασκευής», είχε δηλώσει ο ισχυρός άνδρας της Tesla.

Elon Musk - Tesla Cybertruck

Η αμερικανική εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα πουλούσε το Cybertruck σε τρεις εκδόσεις. Η πρώτη θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, αυτονομία άνω των 400 χλμ. και τιμή που θα ξεκινά από 39.900$. Η επόμενη εκδοχή του Cybertruck θα διαθέτει δύο μονάδες κίνησης, αυτονομία άνω των 480 χλμ. και τιμή βάσης το ποσό των 49.900$. Τέλος, η τρίτη έκδοση θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, αυτονομία που θα υπερβαίνει τα 800 χλμ. και τιμή 69.900$.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς, η Tesla δεν αναμένεται να παραδώσει περισσότερα από 2.000 Cybertruck μέσα στο 2023. Προς ώρα, ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία δεν ανοίγει τα χαρτιά της αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει κανονικά τόσο η παραγωγή όσο και η διάθεση του νέου Cybertruck ανά τον κόσμο.

Tesla Cybertruck

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ