top icon
Κόσμος

Ηλεκτρικές οι νέες BMW M3 και Μ4

Σύμφωνα με το αφεντικό του τμήματος BMW M, οι επερχόμενες M3 και M4 υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο, ότι θα είναι ηλεκτρικές.

Αίολο είναι το μέλλον των γρήγορων και σκληροπυρηνικών εκδόσεων BMW M, που αφορά πιο συγκεκριμένα τις M3 και M4. Με δεδομένο ότι οι Γερμανοί επεκτείνουν με γοργούς ρυθμούς τη γκάμα των ηλεκτρικών τους μοντέλων, υπάρχει πιθανότητα αυτό ανάμεσα σ΄ αυτά να είναι οι εκδόσεις Μ3 και M4, που θα δούμε το 2027 ή το 2028.

Όπως είχε δηλώσει στις αρχές του 2022 ο υπεύθυνος εξέλιξης Frank Weber, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η νέα Μ3 να είναι ηλεκτρική. Ωστόσο, το αφεντικό σε παγκόσμιο επίπεδο Frank van Meel ξεκαθάρισε τη θέση της εταιρείας, τονίζοντας ότι οι επερχόμενες M3 και M4 θα είναι ηλεκτρικές, μόνο αν είναι σημαντικά καλύτερες από αυτές που αντικαθιστούν.

BMW M3 M4

BMW M3 και BMW M4

Όπως υπογράμμισε ο Frank van Meel, οι νέες γενιές των M θα πρέπει να είναι καλύτερες σε επιδόσεις από αυτές που αντικαθιστούν. Αν η BMW M καταφέρει κάτι τέτοιο, τότε είναι βέβαιο ότι οι επερχόμενες γενιάς των M3 και M4 θα είναι ηλεκτρικές. Αν δεν επιτύχουν κάτι τέτοιο θα συνεχίσουν με θερμικούς κινητήρες. Έτσι απλά. Ωστόσο, στόχος είναι να γίνουν ηλεκτρικές.

Αν τώρα θα μπορούσαν να έχουν μικτή γκάμα, με θερμικούς και ηλεκτρικούς κινητήρες, μάλλον δεν πρόκειται να δούμε κάτι τέτοιο, όπως ξεκαθάρισε ο Frank van Meel.

BMW M3 M4

BMW M3 και BMW M4

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ