top icon
Κόσμος

ΙΜ, η νέα μάρκα πολυτελείας της MG Motor

Μία ακόμα νέα μάρκα με ηλεκτρική… ατζέντα και καταγωγή από την Κίνα. Ο λόγος για την ΙΜ, θυγατρική της SAIC, στην οποία ανήκει και η MG Motor.

Η ΙΜ (Intelligent Mobility) ιδρύθηκε στα τέλη του 2020 αποτελώντας τον καρπό της συνεργασίας ανάμεσα στην SAIC, την μητρική εταιρεία της MG Motor, του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba και του ειδικού στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, Zhangjiang Hi-Tech.

Το πρώτο δείγμα γραφής της νέας αυτής εταιρείας ήταν το 4θυρο L7, το οποίο παρουσιάστηκε στα τέλη του 2021 (φωτ.).

Κατά τη διάρκεια της βραχύχρονης θητείας της, η ΙΜ έχει παρουσιάσει επίσης δύο SUV μοντέλα, τα LS6 και LS7.

Το L7, όπως επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα, θα έρθει στην Ευρώπη το 2025, όταν και θα ξεκινήσει επίσημα η «απόβασή» της ΙΜ στη γηραιά ήπειρο, μαζί με το νέο L6, το οποίο… ισχυρίζεται ότι προσφέρει αυτονομία με μια φόρτιση κοντά στα 600 και 800 χλμ. στις δύο διαθέσιμες εκδόσεις του. Θα μπορεί, επίσης, να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κοντά στα 3 δλ.

Προς το παρόν, η ΙΜ δεν ανακοινώνει περαιτέρω στοιχεία για το νέο L6 – πολλώ δε μάλλον φωτογραφίες – αφήνοντας τις όποιες αναγγελίες και αποκαλύψεις για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο ανοίγει τις πύλες του την επόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, μαζί με το ντεμπούτο του νέου IM L6 την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, η SAIC θα αποκαλύψει για πρώτη φορά και το νέο MG3 Hybrid για λογαριασμό της MG Motor.

MG 3 teaser

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ