top icon
Επικαιρότητα

Jose Munoz: Από τη Nissan στη Hyundai

Ο Jose Munoz, ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Nissan που προσπάθησε να υλοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Carlos Ghosn στις ΗΠΑ, εντάσσεται και επίσημα στους κόλπους της Hyundai μετά την παραίτησή του από την ιαπωνική εταιρεία τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Hyundai Motor Co. διόρισε τον Ισπανό, Jose Munoz, ένα υψηλόβαθμο πρώην στέλεχος της Nissan, στη θέση του Chief Operating Officer σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και σε εκείνες του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου των δραστηριοτήτων της στην αμερικανική ήπειρο.

«Ο Munoz θα επικεντρωθεί στην επίτευξη κερδοφορίας, ανάπτυξης και αύξησης της συνολικής απόδοσης της μάρκας, αξιοποιώντας την εμπειρία δεκαετιών στην αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε επίσημα Hyundai .

Ο Ισπανός θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Μαΐου, και με έδρα την Hyundai Motor America στο Fountain Valley τα Καλιφόρνια, θα αναφέρεται στην ηγετική ομάδα της εταιρείας που βρίσκεται στη Σεούλ επιβλέποντας τις επιχειρήσεις της Hyundai σε Βόρεια, Νότια και Κεντρική Αμερική.

Θυμίζουμε πως ο 53χρονος Jose Munoz παραιτήθηκε από τη Nissan στα μέσα Ιανουαρίου, όταν το «σκάνδαλο Ghosn» βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Στις σχετικές δηλώσεις του τότε ο Munoz είπε ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές που ερευνούν την όλη υπόθεση.

Η ένταξη του 53χρονου στις τάξεις της Hyundai βρίσκει το μερίδιο της τελευταίας στις Η.Π.Α. να μειώνεται για τέταρτη χρονιά μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια,  καθώς οι καταναλωτές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού εγκατέλειψαν τα 4θυρα αυτοκίνητα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν στην εγχώρια αγορά το ισχυρό χαρτί της Hyundai.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Jose Munoz ήταν πρόεδρος των δραστηριοτήτων της Nissan στη Βόρεια Αμερική από το 2014 μέχρι και πέρσι, όταν και ανέλαβε τη θέση του Πρόεδρου των επιχειρηματικών δράσεων της Nissan στην Κίνα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ