top icon
Επικαιρότητα

Καινοτόμο γάντι από την JLR προφυλάσσει τους εργαζόμενους από μυοσκελετικές παθήσεις

Η Jaguar Land Rover κατασκεύασε με την αρωγή τρισδιάστατων εκτυπωτών ένα γάντι που φιλοδοξεί να απαλλάξει τους εργαζομένους από προβλήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη μυοσκελετικών παθήσεων.

Οι μυοσκελετικές παθήσεις αποτελούν μια από τις συνηθέστερες διαταραχές που σχετίζονται με την εργασία. Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε ολόκληρη την Ευρώπη πάσχουν από τέτοιου είδους παθήσεις, το δε κόστος που συνεπάγονται οι εν λόγω διαταραχές για τους εργοδότες ανέρχεται σε δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου το ένα τρίτο των συνολικών αποζημιώσεων που καταβάλλονται στους εργαζομένους). Ως εκ τούτου, η αντιμετώπιση των μυοσκελετικών παθήσεων συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων, όμως ταυτόχρονα συνεπάγεται σημαντικά οφέλη και για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στη Μ. Βρετανία, το 30% των τραυματισμών στο χώρο εργασίας συνδέονται με διάφορα είδη και τύπους μυοσκελετικών παθήσεων, την ώρα που τουλάχιστον το 10% του συνολικού πληθυσμού είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα πληγεί από αντίστοιχα προβλήματα.

Με όλα τα παραπάνω κατά νου, οι μηχανικοί της Jaguar Land Rover  στο Gaydon της M. Βρετανίας – εκεί όπου φιλοξενείται σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις 3D εκτυπωτών στη χώρα – βρήκαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την προηγμένη τεχνογνωσία της εταιρείας ώστε να σχεδιάσουν και να εκτυπώσουν τρισδιάστατα ένα γάντι με δομή τύπου πλέγματος που θα παρέχει υποστήριξη ώστε να μειωθεί η μυϊκή κόπωση των εργαζομένων, αλλά και να είναι παράλληλα αρκετά «ευέλικτο» και άνετο για να φορεθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιας.

Πλέον, η βρετανική εταιρεία εργάζεται ήδη σε μια νέα πρωτότυπη μορφή του εν λόγω γαντιού, το οποίο περιλαμβάνει ένα μαξιλαράκι από αφρώδες υλικό κατασκευασμένο από ένα πολυμερές υλικό το οποίο απορροφά τις δυνάμεις που ασκούνται υπό πίεση. Στόχος της βρετανικής εταιρείας είναι να τελειοποιήσει την προσεχή περίδο της εν λόγω κατασκευή παρέχοντάς την σε όλους τους εργαζομένους της στις γραμμές παραγωγής των εργοστασίων της._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ