top icon
Επικαιρότητα

Καθ’ οδόν η νέα γενιά του Suzuki Jimny

Η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να κλείσει τον 20ετή κύκλο ζωής του Suzuki Jimny παρουσιάζοντας μια πιο φρέσκια πρόταση που όμως δεν θα αποκλίνει και τόσο σε φιλοσοφία κατασκευής σε σχέση με την τρέχουσα.

Πέρα από τη σημερινή εμφάνιση στο διαδίκτυο των πρώτων κατασκοπευτικών φωτογραφιών του νέου ιαπωνικού off road μοντέλου, οι επίσημες πληροφορίες που αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας για το νέο Suzuki Jimny είναι ιδιαίτερα περιορισμένες. Σχεδιαστικά, παρά το βαρύ καμουφλάζ, διακρίνεται η ίδια «κυβιστική» προσέγγιση, με τις κάθετες γραμμές, τα φαρδιά φτερά και το «κοφτό» πίσω μέρος να δίνουν για μια ακόμα φορά τα «παρών». Στο εσωτερικό, σε αντίθεση, παρ’ ότι δεν υπάρχουν ακόμα τα σχετικά οπτικά πειστήρια, οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά αναμένονται περισσότερο εκτενείς, χωρίς όμως και πάλι να αλλοιώνεται ο «σκληροτράχηλος» χαρακτήρας της κατασκευής.

Το νέο Jimny θα είναι και πάλι… πραγματικά τετρακίνητο παραμένοντας πιστό στην off road φιλοσοφία του μοντέλου που ήδη διάγει τον 20ο χρόνο πορείας του στις κατά τόπους αγορές. Κάτω από καπό ο παλαίμαχος και βενζινοβόρος 1.300άρης κινητήρας αναμένεται να παραχωρήσει τη θέση του σε ένα μηχανικό σύνολο της γενιάς Boosterjet που θα εξασφαλίζει και υψηλότερη απόδοση, αλλά πρωτίστως, καλύτερες επιδόσεις στους τομείς της οικονομίας και των εκπομπών ρύπων.

Με δεδομένο το γεγονός ότι στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης όλα τα φώτα στο stand της Suzuki θα πέσουν στο νέο Swift Sport, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να δούμε το νέο Jimny να αποκαλύπτεται στην Έκθεση του Τόκυο στην Ιαπωνία που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο._Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ