top icon
Κόσμος

Suzuki Jimny και με 7 θέσεις;

Οι φήμες θέλουν το ιδιαίτερα δημοφιλές Jimny να αποκτά και μια μεγάλη πρακτικότερη έκδοση με 7 θέσεις.

Το Suzuki Jimny είναι ένα από τα πλέον αγαπητά μοντέλα της αγοράς. Έχει φανατικό κοινό, στο οποίο σίγουρα κάθε είδηση που προκύπτει να έχει έντονο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, υπάρχει στα σκαριά μια μεγάλη εκδοχή του μοντέλου, με τρίτη σειρά καθισμάτων και επτά συνολικά θέσεις.

Στη θεωρία, όπως δείχνει και οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, μοιάζει εφικτό, αλλά στην πράξη θα είναι πιο δύσκολο να γίνει, καθώς απαιτείται μεγάλη αλλαγή στις διαστάσεις του. Με δεδομένο ότι η μικρή του εκδοχή με τις τρεις πόρτες είναι 3,5 μ. θα πρέπει το μήκος του να αυξηθεί κατά σχεδόν τουλάχιστον ένα μέτρο ή και ακόμα περισσότερο.

Θα μπορούσε να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση του Toyota Land Cruiser, σε παρόμοιο μέγεθος, αλλά με σημαντικά πιο προσιτή τιμή. Θα ακολουθεί την ίδια διάταξη στο εσωτερικό του, με τρεις σειρές καθισμάτων, τρεις θέσεις στη μεσαία σειρά και δύο στην τελευταία, πίσω.

Suzuki

Σε έναν ιδανικό κόσμο, που αυτό το μεγάλο Jimny θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, θα είχε και άλλο κινητήρα, όχι τον μικρό ατμοσφαιρικό 1,5 με τους 102 ίππους. Ενδεχομένως και αξιοποιώντας τις καλές σχέσεις που έχει με την Toyota να εφοδιάζονταν με το υβριδικό σύνολο που χρησιμοποιεί το RAV4 με τους 218 ίππους.

Από την άλλη, η αποτελεσματική τετρακίνηση που διαθέτει τώρα το Suzuki Jimny, θα ήταν απαραίτητη και στη μεγάλη εκδοχή του. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μήκος του θα περιορίζει ως ένα σημείο τις εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου. Αν και εφόσον καταφέρει να γίνει πραγματικότητα αυτή η extreme ιδέα, τότε θα πρέπει να περιμένουμε να έχει τιμή που θα κυμαίνεται από 35.000 έως 40.000 ευρώ.

Suzuki

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ