top icon
Επικαιρότητα

Κίνα – 1,3 εκατ. πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2020

Για το 2021 οι προσδοκίες αυξάνονται αλματωδώς, αφού οι προβλέψεις αναφέρουν σχεδόν δύο εκατομμύρια πωλήσεις και ποσοστιαία αύξηση που μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 51%.

Η Κίνα πραγματοποίησε ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2020, παρά την παγκόσμια ύφεση που έφερε η πανδημία του κορονοϊού Covid-19. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το TradingPlatforms.com 1,3 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν την περιπετειώδη περασμένη χρονιά, αριθμός που συνεπάγεται μια αύξηση της κατηγορίας EV κατά 8%. Για το 2021 όλοι οι συντελεστές αυξάνονται εντυπωσιακά, αφού οι προβλέψεις αναφέρουν σχεδόν δύο εκατομμύρια πωλήσεις και ποσοστιαία αύξηση που μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το 51%. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μπει για τα καλά στο «μενού» της αυτοκινητοβιομηχανίας τα τελευταία χρόνια, με την Tesla να κάνει πρώτη τις προτάσεις της για προσιτα, αλλά και κομψά μοντέλα μηδενικών ρύπων. Το 2019 η παγκόσμια αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτιμήθηκε σε περισσότερα από 162 δις δολάρια και όλα δείχνουν πως θα έχει τεράστια ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία. Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να έχει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 22% την περίοδο 2019-2026 και να φτάσει τα 800 δις δολάρια το 2026.

Wuling-Hong-Guang-MINI-EV

Η Κίνα είναι μια ιδιαίτερα ισχυρή αγορά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως φαίνεται και από τον αριθμό-ρεκόρ του 2020. Ωστόσο, οι πρόσφατες εσωτερικές αλλαγές πολιτικής στη βιομηχανία και η πιο πρόσφατη πανδημία του Coronavirus επιβράδυναν αυτή την ισχυρή δυναμική. Παρά ταύτα, όπως είδατε παραπάνω, σημειώθηκε ρεκόρ. Ο ειδικός της αυτοκινητοβιομηχανίας Chris Jones σημείωσε: «Οι προοπτικές είναι πολύ καλές για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας το 2021. Υπάρχει ήδη ένα εξαιρετικό δίκτυο τυποποιημένων δημόσιων φορτιστών, κυβερνητική στήριξη και πλέον επιστροφή στην ισχυρή ζήτηση των καταναλωτών». Το Tesla Model 3 ήταν το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό μοντέλο στην Κίνα για ένα διάστημα, έως ότου το Wuling Hong Guang Mini EV κατέφθασε στην αγορά στα μέσα της περασμένης χρονιάς. Μέχρι το τέλος του 2020, η SAIC-GM-Wuling είχε γίνει η πιο δημοφιλής εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα με 177.000 πωλήσεις, ακολουθούμενη από τις 137.460 της Tesla. Τα δύο μοντέλα αντιπροσώπευσαν το ένα στα πέντε από όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα που πωλούνται στην μεγάλη ασιατική χώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ