top icon
Κόσμος

Κοινοπραξία Renault και Geely με στόχο την κινεζική αγορά

Η Renault επανέρχεται στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη μέσα από μια νεοσύστατη κοινοπραξία με την «τοπική» Geely.

Οι Renault και Geely υπέγραψαν μία συμφωνία για τη σύσταση μιας κοινής επιχείρησης, η οποία θα κατασκευάζει και θα πουλά υβριδικά αυτοκίνητα με την επωνυμία του Γάλλου κατασκευαστή στην Κίνα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της κινεζικής εταιρείας, καθώς και τις εγκαταστάσεις παραγωγής οχημάτων της τελευταίας.

Όπως ανακοινώθηκε, στα πλαίσια της νέας κοινοπραξίας, η Renault θα επικεντρωθεί στους τομείς των πωλήσεων και του μάρκετινγκ.

Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας που ανακοινώθηκε σήμερα, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν επίσης να διερευνήσουν το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης Lynk & Co στη Νότια Κορέα (σ.σ.: η Lynk & Co είναι θυγατρική εταιρεία του ομίλου Geely), όπου η Renault κατασκευάζει και πουλά αυτοκίνητα για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ενδέχεται να επεκτείνουν τις κοινές επιχειρηματικές δράσεις τους και σε άλλες, ταχέως αναπτυσσόμενες, ασιατικές αγορές, ενώ κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας τους και στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινητων.

Το νέο εγχείρημα των δύο εταιρειών βασίζεται εν πολλοίς στο επιχειρηματικό μοντέλο που είδαμε να εφαρμόζεται από τις Geely και Daimler, οι οποίες σχεδιάζουν να κατασκευάζουν και να διαθέτουν στην Κίνα τη νέα γενιά των ηλεκτρικών οχημάτων της smart, η οποία θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες της Geely χρησιμοποιώντας το παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων της Daimler.

Το νέο εγχείρημα των Geely και Renault θα «κινείται» ανεξάρτητα από εκείνο της πρώτης με την Daimler.

Αν μη τι άλλο, το επιχειρηματικό αυτό βήμα σηματοδοτεί για τη Renault τη νέα προσπάθεια του Γάλλου κατασκευαστή να «οικοδομήσει» την παρουσία του στην Κίνα μετά το τέλος της κοινής επιχείρησης του με το Dongfeng Motor Group το 2020.

Προς ώρας δεν είναι σαφές αν η νέα συνεργασία της Renault με την Geely θα επηρεάσει τη συμμαχία της γαλλικής εταιρείας με την Nissan.

Renault - Geely

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ