top icon
Επικαιρότητα

Lynk & Co 03: Με την αύρα της… Volvo

Ένα ακόμα νέο και φιλόδοξο σε εμπορικό επίπεδο μοντέλο από την κινέζικη εταιρεία.

Η Lynk & Co είναι ένας νεοσύστατος κατασκευαστής οχημάτων ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα της κινεζικής Geely, της εταιρείας, με άλλα λόγια, που ελέγχει από τα μέσα περίπου του 2010 και εξής της τύχες της σουηδικής Volvo. Από την τελευταία «δανείζεται» όλη σχεδόν την τεχνογνωσία που είδαμε στο crossover 01 και σήμερα στο τετράθυρο 03, που θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του μεθαύριο στα πλαίσια της Έκθεσης της Σαγκάης.

Ακολουθώντας πιστά τη συνταγή που εφαρμόστηκε στο 01, το 03 «πατά» πάνω στη σουηδική πλατφόρμα CMA την οποία θα δούμε να χρησιμοποιεί και η επόμενη γενιά του S40. Σχεδιαστικά, παρ’ ότι πρόκειται για πρωτότυπο, το 01 δείχνει έτοιμο να μπει στην παραγωγή υιοθετώντας όλα σχεδόν τα εξωτερικά «τρικ» που είδαμε στο μεγάλο crossover της Lynk & Co. Με χαρακτηριστικότερα, ασφαλώς, τη μάσκα, που καλύπτει σε μήκος το σύνολο της μετωπικής επιφάνειας του αυτοκινήτου και τα τοποθετημένα στις κορυφές των εμπρός φτερών εμπρός φωτιστικά σώματα.

Το πρωτότυπο κατά πάσα πιθανότητα θα κινείται από 1.500άρη κινητήρα εσωτερικής καύσης και τον ηλεκτροκινητήρα του 01, ωστόσο, η έκδοση παραγωγής του Lynk & Co 03 θα «φορά» τους 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της Volvo που θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ή εναλλακτικά με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Στόχος της Lynk & Co και της μητρικής Geely είναι να λανσάρει στην Κίνα το 01 στα τέλη της χρονιάς και το νέο 03 μέσα στο 2018, ενώ στην Ευρώπη και στις ΗΠA το ντεμπούτο τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2019._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ