top icon
Κόσμος

Volvo EM90: Έρχεται το πρώτο MPV της σουηδικής φίρμας

Στις 12 Νοεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα το πρώτο minivan της Volvo, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό.

Οι φήμες έγιναν πραγματικότητα και η Volvo είναι έτοιμη πλέον να παρουσιάσει το πρώτο στην ιστορία της minivan. Ένα MPV μοντέλο, το οποίο περιγράφεται ως ένα «σκανδιναβικό σαλόνι σε κίνηση». Η ονομασία του είναι EM90 και αναμφίβολα προσφέρει αχανείς χώρους και κορυφαίου επιπέδου ανέσεις στους επιβαίνοντες.

Η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου, τότε που θα ανοίξει και το βιβλίο παραγγελιών στην Κίνα, την πατρίδα της συνεργάτιδας εταιρείας Geely. Σ’ αυτή τη φάση η Volvo έδωσε στη δημοσιότητα ένα video teaser, αλλά αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα μέχρι την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου.

Το video εστιάζει στο επάνω μέρος του EM90, με τη μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή. Αυτή μας επιτρέπει να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στο εσωτερικό, το οποίο υπόσχεται κορυφαία ευρυχωρία και άνεση.

Οι πόρτες αναμένεται να είναι συρόμενες για να προσφέρουν ευκολότερη πρόσβαση στο εσωτερικό. Το πρώτο minivan αναμένεται να είναι μεγάλο σε διαστάσεις, σε βαθμό που θα επιτρέπει την τοποθέτηση τριών σειρών καθισμάτων.

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες, πέρα από αυτή που το θέλει αμιγώς ηλεκτρικό. Υπάρχει πιθανότητα να υιοθετεί στοιχεία από το παρόμοιας φιλοσοφίας Zeekr 009, το οποίο είναι προϊόν εταιρείας που ανήκει επίσης στη Geely.

Ενδεικτικά, το «009» έχει μήκος 5.209 χλστ., πλάτος 2.024 χλστ. Και ύψος 1.867 χλστ., με μεταξόνιο 3.205 χλστ. Η διάταξη στο εσωτερικό του είναι 2+2+2 ή απλά τετραθέσια, με το βάρος του να αγγίζει σχεδόν τους 3 τόνους (2.830 κιλά).

Με απόδοση που φτάνει τα 398 kW (540 PS), το μεγάλο βαν επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ. Η μπαταρία των 140 kWh του εξασφαλίζει αυτονομία που, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία αγγίζει τα 822 χιλιόμετρα. Αναμένουμε να δούμε πόσο κοντά σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι το επερχόμενο minivan της Volvo.

Volvo EM90 teaser

Volvo EM90

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ