top icon
Κόσμος

Επίσημο: Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα για τη Maserati το 2030

Η Maserati ανακοίνωσε ότι από το 2030 και μετά θα πουλά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τα τελευταία μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης να λανσάρονται το 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Maserati, Davide Grasso, δήλωσε σήμερα με αφορμή την επίσημη αποκάλυψη των εμπορικών επιδόσεών της για το 2021 ότι η μάρκα πολυτελείας της Stellantis θα εξηλεκτριστεί νωρίτερα γρηγορότερα από ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί, λόγω της αλλαγής των προτιμήσεων των καταναλωτών.

«Βλέπουμε μια ισχυρή επιτάχυνση της ζήτησης που προέρχεται από τους πελάτες μας», είπε ο Davide Grasso στους δημοσιογράφους. «Πιστεύω ότι οποιαδήποτε ζήτηση για κινητήρες εσωτερικής καύσης μετά το 2030 θα είναι ελάχιστη», πρόσθεσε.

Όπως ανακοινώθηκε, η Maserati θα λανσάρει τη νέα γενιά της Levante, καθώς και τη νέα Quattroporte, αποκλειστικά ως πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025, ενώ αμφότερα θα διαθέτουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Η μάρκα θα δώσει στα ηλεκτρικά μοντέλα της το σήμα Folgore, που στα ιταλικά σημαίνει «αστραπή».

Ο εμπορικός διευθυντής της Maserati, Bernard Loire, δήλωσε ότι η μάρκα θα λανσάρει τις εκδόσεις Folgore των νέων GranTurismo και GranCabrio το επόμενο κιόλας έτος, μαζί με την πλήρως ηλεκτρική έκδοση της Grecale, η οποία θα παρουσιαστεί ως μοντέλο την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, οι νέες GranTurismo και GranCabrio θα διατίθενται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Πριν το 2025, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα αποκτήσει και η MC20.

Στο προϊοντικό πλάνο της Maserati δεν περιλαμβάνεται η αντικατάσταση της Ghibli.

Maserati GranTurismo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ