top icon
Κόσμος

Mazda: Εξηλεκτρισμένα όλα τα μοντέλα της έως το 2030

Η Mazda εξειδίκευσε σήμερα τα πλάνα της στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας αναφέροντας ότι το 2030 όλα τα μοντέλα της θα είναι εξηλεκτρισμένα.

Προχωρώντας προς ένα μέλλον με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050, η Mazda ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιταχύνει τα σχέδιά της στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το 2030 η ιαπωνική εταιρεία προβλέπει ότι το ένα τέταρτο των προϊόντων της θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, ενώ όλα τα υπόλοιπα θα είναι εξηλεκτρισμένα.

Μεταξύ του 2022 και του 2025, η Mazda θα παρουσιάσει μια σειρά νέων προϊόντων χρησιμοποιώντας το δάπεδο SKYACTIV Multi-Solution Scalable Architecture, κυρίως για την Ιαπωνία, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Από πλευράς προϊόντων, η εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει 5 υβριδικά μοντέλα, 5 plug-in υβριδικά μοντέλα και 3 αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα εν λόγω οχήματα θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι εξελίσσει μια νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα με την ονομασία SKYACTIV EV Scalable Architecture που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τύπος αμαξωμάτων και προϊόντων που θα κυκλοφορήσουν από το 2025 έως και το 2030.

To μενού των μονάδων κίνησης της Mazda 

Η εταιρεία από τη Χιροσίμα παραμένει προσηλωμένη στη μείωση των εκπομπών CO2 σε κάθε της μοντέλο και πιστεύει ότι όλες οι διαθέσιμες επιλογές πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη των στόχων της. Έτσι, μέσω της πλατφόρμας SKYACTIV Multi-Solution Scalable Architecture, ο εξηλεκτρισμός θα πηγαίνει… χέρι-χέρι με την εξέλιξη προηγμένων κινητήρων εσωτερικής καύσης, όπως ο βραβευμένος e-Skyactiv X κινητήρες καθώς και μια νέα γενιά «straight-six» θερμικών μονάδων.

Σε πολλές περιοχές του κόσμου, η Mazda επενδύει σε διάφορες συνεργασίες για την προώθηση της ανάπτυξης και χρήσης «καθαρότερων» καυσίμων στα αυτοκίνητα. Στην Ιαπωνία, για παράδειγμα, η εταιρεία συμμετέχει σε διάφορα κοινά ερευνητικά έργα και μελέτες για να προωθήσει την ευρεία υιοθέτηση βιοκαυσίμων από την ανάπτυξη μικροφυκών. Στην Ευρώπη δε, η ιαπωνική φίρμα προσχώρησε στη συμμαχία eFuel Alliance τον Φεβρουάριο του 2021, όντας ο πρώτος κατασκευαστής οχημάτων στον κόσμo.

Το σύστημα Mazda Co-Pilot Concept

Την ίδια στιγμή και για να συνεχίσει να υποστηρίζει τον στόχο για μια κοινωνία χωρίς τροχαία ατυχήματα, η Mazda ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας με την εισαγωγή του ανθρωποκεντρικού αυτόνομου συστήματος οδήγησης «Mazda Co-Pilot Concept».

Η πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί σε οχήματα της Mazda μέσα στο 2022.

Όπως ανακοινώθηκε, με το Mazda Co-Pilot Concept η ιαπωνική εταιρεία θα εισαγάγει ένα σύστημα που θα παρακολουθεί την κατάσταση του οδηγού ανά πάσα στιγμή και αν εντοπιστεί ξαφνική αλλαγή στη φυσική του κατάσταση θα μεταβαίνει σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης και εν συνεχεία, φέρνοντας το αυτοκίνητο σε ασφαλές μέρος, θα το σταματά πραγματοποιώντας συγχρόνως μία κλήση έκτακτης ανάγκης.

Mazda

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ