top icon
Κόσμος

Με Porsche 718 Cayman GT4 RS σε τέλεια διαδρομή (video)

Η Porsche δημιούργησε ένα video που έχει πρωταγωνιστή την 718 Cayman GT4 RS και μια όμορφη διαδρομή, εκεί που ξεδιπλώνει τις αρετές της.

Το αυτοκίνητο είναι αυτό που μερικές φορές και σε ειδικές περιπτώσεις ορίζει τη διάθεσή μας. Δεν είναι αυτό το καθημερινό, που θα μας πάει από σπίτι – γραφείο και πίσω, άλλα ένα ξεχωριστό μοντέλο, που έχει φτιαχτεί για τον οδηγό. Την απόλαυση στο δρόμο και την πίστα, με κοφτερή οδική συμπεριφορά και ήχο που σαγηνεύει.

Ένα από αυτά είναι δίχως άλλο η νέα Porsche 718 Cayman GT4 RS, όχι μια ακόμα απλή εκδοχή του έτσι και αλλιώς σπορ μοντέλου της γερμανικής εταιρείας, αλλά το απόλυτο. Αυτό που απευθύνεται στους σκληροπυρηνικούς. Εστιασμένο όσο πάει στην οδήγηση, με τους Γερμανούς να την έχουν υποβάλει σε εξαντλητική δίαιτα και τους μηχανικούς να έχουν δουλέψει σ’ έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα για να πάρουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά του.

Δείτε επίσης τη νέα Porsche Panamera

Porsche Cayman GT4 RS

Επίπεδος 6κύλινδρος, όπως μας έχει συνηθίσει η Porsche, αντλεί καταγωγή από την 911 GT3, με αγωνιστικά γονίδια και ανεβάζει αγόγγυστα στροφές μέχρι τις 9.000 σ.α.λ., που συνοδεύεται από έναν ήχο, που μοιάζει μουσική στα αφτιά των φανατικών της οδήγησης.

Αποδίδει 500 ίππους, 80 περισσότερους από την απλή 718 Cayman GT4 και 450 Nm ροπής (+20 Nm), ζυγίζοντας 1.415 κιλά. Διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK, με paddles αλλαγών πίσω από το τιμόνι. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα (GT4 3,9 δλ.), με τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 315 χλμ./ώρα.

Με αυτό το αυτοκίνητο η Porsche Αμερικής δημιούργησε ένα video χωρίς κινηματογραφικές λεπτομέρειες, αλλά ανόθευτο, που εστιάζει στο αυτοκίνητο. Σε μια ορεινή ονειρική διαδρομή στο Mount Rushmore, στη Νότια Ντακότα. Το μόνο αρνητικό είναι η διάρκεια του video, που δεν ξεπερνάει τα 56 δευτερόλεπτα. Ελπίζουμε να επανέρθουν με ένα video μεγαλύτερης διάρκειας. Μέχρι τότε απολαύστε αυτό που ακολουθεί.

Porsche Cayman GT4 RS

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ