top icon
Κόσμος

Η Mercedes συμπληρώνει 70 χρόνια παρουσίας στην Αργεντινή

Η Mercedes γιορτάζει τα 70 χρόνια από την έναρξη της παραγωγής της στην Αργεντινή, όπου εκτός των άλλων λειτούργησε το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας εκτός Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια επτά δεκαετιών η Mercedes παρήγαγε διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών στην Αργεντινή. Σήμερα το εργοστάσιο της Mercedes στο Μπουένος Άιρες είναι το μοναδικό στον κόσμο που παράγει φορτηγά και λεωφορεία στον ίδιο χώρο. Ενώ τα φορτηγά (Accelo και Atego) και τα πλαίσια των λεωφορείων παράγονται για την εγχώρια αγορά, το Sprinter είναι προσανατολισμένο κυρίως στις εξαγωγές.

Φέτος η Mercedes-Benz Vans γιορτάζει επίσης τα 25 χρόνια από την έναρξη της παραγωγής του Sprinter στην Αργεντινή. Αυτή τη στιγμή στο βιομηχανικό κέντρο Juan Manuel Fangio, παράγεται η τρίτη γενιά του van Sprinter, που κατέκτησε ηγετική θέση στην αγορά της Αργεντινής. Εκτός από το Sprinter, τα φορτηγά Atego και Accelo παράγονται στο εργοστάσιο της Mercedes στην Αργεντινή, στις χειροκίνητες και αυτόματες εκδόσεις τους, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων.

Mercedes

Η ηγετική θέση στις πωλήσεις εμφανίζεται επίσης στην κατηγορία των λεωφορείων που κατασκευάζονται πλήρως στην Αργεντινή από εμπορικούς συνεργάτες. Τα λεωφορεία της Mercedes κυκλοφορούν στους δρόμους της Αργεντινής εδώ και δεκαετίες και είναι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές του τοπίου των αστικών μεταφορών.

Mercedes

Στο βιομηχανικό κέντρο λειτουργεί επίσης η γραμμή ανακατασκευής κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων για φορτηγά και λεωφορεία (REMAN), η οποία πληροί τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και διαθέτει παραγωγή με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η Mercedes είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στην Αργεντινή που παράγει και πωλεί γνήσια ανακατασκευασμένα ανταλλακτικά. Από τον Μάρτιο του 2021, η REMAN εισήγαγε τους κινητήρες Euro V. Η απόκτηση αυτών των ανταλλακτικών μειώνει το χρόνο επισκευής και, ταυτόχρονα, συμβάλλει θετικά με το περιβάλλον, μειώνοντας τη ρύπανση από τα απόβλητα. Η REMAN αποτελεί μέρος της κυκλικής οικονομίας που προσφέρει ο τομέας φορτηγών, η οποία εξετάζει την απόκτηση του φορτηγού (με μετρητά ή με χρηματοδότηση από το Mercedes-Benz Financier ή το Savings Plan), την απόκτηση συμβολαίων συντήρησης, την αγορά ανταλλακτικών και προϊόντων REMAN και τη δυνατότητα παράδοσης του μεταχειρισμένου φορτηγού στην Select Trucks για την αγορά ενός άλλου μεταχειρισμένου ή ενός καινούργιου φορτηγού.

Mercedes

Επτά δεκαετίες μετά την ίδρυσή του, περισσότερες από 700.000 μονάδες έχουν βγει από το εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών Sprinter, φορτηγών, πλαισίων λεωφορείων, αξόνων και εξαρτημάτων REMAN. Η Mercedes είναι η μόνη εταιρεία στην Αργεντινή που εξάγει βαρέα επαγγελματικά οχήματα στη Βραζιλία και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Το van Sprinter εξάγεται επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Mercedes

Η Mercedes απασχολεί 2.500 άτομα στην Αργεντινή. Μια άρτια εκπαιδευμένη, με κίνητρα και επαγγελματίες ομάδα παρέχει καθημερινά λύσεις κινητικότητας. Επιπλέον, απασχολεί έμμεσα ένα εκτεταμένο δίκτυο προμηθευτών, αντιπροσώπων και κατασκευαστών αμαξωμάτων σε όλη τη χώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ