Επικαιρότητα Κόσμος

Mercedes: 9 εργοστάσια παραγωγής μπαταριών σε όλο τον κόσμο

Η Mercedes επενδύει στην ηλεκτροκίνηση δημιουργώντας ένα δίκτυο από 9 εργοστάσια παραγωγής μπαταριών σε 7 διαφορετικές τοποθεσίες μέσα από συνολικές επενδύσεις ύψους 1 δις €.

Η ηλεκτρική επέλαση της Mercedes βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τη γερμανική εταιρεία να προσφέρει ήδη διάφορες λύσεις σε μοντέλα πολλών κατηγοριών - από το ηλεκτρικό σύστημα των 48 volt (EQ Boost) και τις plug-in υβριδικές μονάδες της (EQ Power) έως τις πλήρως ηλεκτρικές προτάσεις των μοντέλων EQ. Αυτή την περίοδο οι Γερμανοί από τη Στουτγάρδη εστιάζουν στη σταδιακή αύξηση του ποσοστού των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στο χαρτοφυλάκιο της Mercedes. Μάλιστα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, έως το πέρας του 2020 ο κλάδος των επιβατικών οχημάτων της Mercedes θα έχει στους κόλπους του πέντε ηλεκτρικά μοντέλα, καθώς και 20 plug-in υβριδικά, ενώ στο εγγύς μέλλον η γκάμα θα περιλαμβάνει περισσότερα από δέκα EVs της οικογένειας EQ.

Mercedes

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της εταιρείας, ο στόλος των νέων αυτοκινήτων της Mercedes θα καταστεί ουδέτερος κλιματικά σε λιγότερο από 20 χρόνια, ενώ μέχρι το 2030 η εταιρεία θέλει τα PHEV να αντιπροσωπεύουν, μαζί με τα EVs, περισσότερο από το 50% των πωλήσεών της. Κατά συνέπεια, η παραγωγή μπαταριών είναι ένας σημαντικός παράγοντας επιτυχίας για την ηλεκτρική επέλαση της Mercedes αλλά και ο πυρήνας γενικότερα για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η Deutsche Accumotive GmbH & Co. KG είναι μια θυγατρική, κατά 100%, εταιρεία της Mercedes-Benz AG παράγοντας μπαταρίες για ηλεκτρικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα τόσο για τις Mercedes και Smart, όσο και για τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα του ομίλου από το 2012.

Mercedes

Στο Kamenz, περίπου 50 χιλιόμετρα από τη Δρέσδη, η εταιρεία διαθέτει δύο εργοστάσια που κατασκευάζουν μπαταρίες για ηλεκτρικά και PHEV μοντέλα, καθώς και μικρότερους συσσωρευτές ενέργειας για ηλεκτρικά συστήματα υποβοήθησης των 48 volt (mild-hybrid). Εκεί έχουν κατασκευάσει ήδη πάνω από 500.000 μπαταρίες ιόντων λιθίου όλων των χωρητικοτήτων, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το 2018 στη συγκεκριμένη εγκατάσταση η Mercedes δημιούργησε και μια δεύτερη μονάδα, στην οποία παράγονται οι μπαταρίες της EQC σε μια γραμμή παραγωγής με επιφάνεια 80.000 τ.μ., 30 διαφορετικούς σταθμούς και συνολικό μήκος 170 μέτρων.

Mercedes

Εκτός από τις δύο αυτές εγκαταστάσεις, η γερμανική εταιρεία έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με την Thonburi Automotive Assembly Plant (TAAP) μια μονάδα παραγωγής μπαταριών στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί το 2019. Η Mercedes-Benz και η BAIC έχουν δημιουργήσει από κοινού μια ανάλογη μονάδα στο βιομηχανικό πάρκο Yizhuang στο Πεκίνο της Κίνα, ενώ μέσα στη χρονιά θα ξεκινήσει η παραγωγή μπαταριών στο Jawor της Πολωνίας. Στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Untertürkheim της Γερμανίας κατασκευάζονται μπαταρίες στις τοποθεσίες Brühl και Hedelfingen, ενώ υπό κατασκευή βρίσκεται μία ακόμα μονάδα στην Tuscaloosa των ΗΠΑ. Μπαταρίες θα κατασκευάζονται επίσης και στο εργοστάσιο της Mercedes στο Sindelfingen.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου