top icon
Κόσμος

Mercedes-AMG PureSpeed: Ένα πρωτότυπο… Mythos

Η Mercedes-AMG αποκάλυψε ένα καινοτόμο πρωτότυπο στο Πριγκιπάτο του Μανακό με την ονομασία PureSpeed που ουσιαστικά εγκαινιάζει τη νέα σειρά μοντέλων Mythos της γερμανικής εταιρείας αντλώντας έμπνευση από τον ιστορία της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η πρωτότυπη PureSpeed της Mercedes-AMG που αποκαλύφθηκε στο περιθώριο των προετοιμασιών του GP της F1 που πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο στο Πριγκιπάτο του Μονακό δεν αποτελεί παρά τον… πρόλογο της νέας σειρά μοντέλων με την ονομασία Mythos του γερμανικού εργοστασίου.

Επί της ουσίας, η PureSpeed είναι ένα διθέσιο speedster που βασίζεται στην SL διαθέτοντας μια διάταξη τύπου Halo, όπως στα μοναθέσια της F1, αντί του συμβατικού εμπρόσθιού παρμπρίζ.

Mercedes-AMG PureSpeed

Την ίδια στιγμή διαθέτει έναν εντυπωσιακό κόκκινο χρωματισμό που «σβήνει» σε μια γκρι απόχρωση όσο το μάτι προχωρά προς το πίσω μέρος. Αυτή η επιλογή δεν αποτελεί παρά μια σαφή αναφορά στην αμφίεση της Mercedes που κέρδισε το Targa Florio το 1924. Όπως και ο αριθμός «10», που εμφανίζεται κατά μήκος των πλευρικών επιφανειών της PureSpeed.

Mercedes-AMG PureSpeed

Πολλές ακόμα σχεδιαστικές λεπτομέρειες αποτίουν φόρο τιμής σε αγωνιστικές κατασκευές του παρελθόντος της Mercedes. Όπως είναι για παράδειγμα τα δύο στηρίγματα που φιλοξενούνται πίσω από τα καθίσματα, τα οποία θυμίζουν την 300 SLR, με την οποία οι Stirling Moss και Denis Jenkinson κέρδισαν το Mille Miglia το 1955.

Mercedes-AMG PureSpeed

Όπως ανακοίνωσε η Mercedes η έκδοση παραγωγής της PureSpeed θα κατασκευαστεί σε μόλις 250 αντίτυπα και θα είναι διαθέσιμη προς αγορά «στους πιο αφοσιωμένους λάτρεις και συλλέκτες της Mercedes».

Mercedes-AMG PureSpeed

«Η πρωτότυπη Mercedes-AMG PureSpeed αποτελεί μια γεύση του ποιος είναι ίσως ο πιο άμεσος τρόπος για να βιώσεις κανείς τις απόλυτες επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση. Δεν υπάρχει παρπρίζ, ούτε οροφή που να χωρίζουν τους δύο επιβάτες από τα στοιχεία της φύσης.

«Οι επιβάτες μπορούν να βιώσουν το φως, αέρα και το πάθος αφιλτράριστα με όλες τις αισθήσεις τις αισθήσεις. Αποτελώντας μια πρώτη ιδέα του πρώτου οχήματος Mythos, ενσωματώνει το υψηλότερο επίπεδο αποκλειστικότητας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Michael Schiebe, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-AMG GmbH.

Mercedes-AMG PureSpeed

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mercedes-AMG PureSpeed
  • Mercedes-AMG PureSpeed
  • Mercedes-AMG PureSpeed
  • Mercedes-AMG PureSpeed
  • Mercedes-AMG PureSpeed
  • Mercedes-AMG PureSpeed
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ