top icon
Επικαιρότητα

Mercedes EQC: Λίγο πριν την πρεμιέρα (+video)

Ένα μόλις 24ωρο μας χωρίζει από την αποκάλυψη της νέας και φουλ ηλεκτρικής Mercedes EQC, η οποία μέσα στους προσεχείς μήνες θα κοσμεί με την παρουσία της τις ανά τον κόσμο εκθέσεις της γερμανικής εταιρείας.

Η γερμανική εταιρεία ανήρτησε στο διαδίκτυο τα τελευταία -όπως όλα δείχνουν- teaser βίντεο της νέας Mercedes EQC, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο σε μία ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην πόλη της Στοκχόλμης. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα των τελευταίων… πολλών ετών για τους ιθύνοντες της εταιρείας από τη Στουτγάρδη, όντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ευρείας παραγωγής της γερμανικής φίρμας. Και βέβαια, ένας ικανός αντίπαλος απέναντι στο νέο και επίσης ηλεκτρικό e-tron της Audi, που μέσα στο μήνα θα πραγματοποιήσει και αυτό με τη σειρά του την επίσημη πρεμιέρα του.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι και αυτή τη στιγμή διαρροές, την κίνηση θα προσφέρει μία συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου των 70 kWh, που θα εξασφαλίζει αυτονομία κίνησης με μία πλήρη φόρτιση της τάξης των 500 χλμ., σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες, με κάθε έναν από αυτούς να τροφοδοτεί τους δύο άξονες του νέου SUV της εταιρείας. Συνδυαστικά, οι δύο αυτές μονάδες θα αποδίδουν κοντά στους 407 ίππους. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά απόδοσης αναμένεται να εξασφαλίζουν στη νέα Mercedes EQC επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 5 δλ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ