top icon
Κόσμος

Μία Ferrari 458 Italia γίνεται περιπολικό

Η συγκεκριμένη Ferrari 458 Italia κατασχέθηκε και πλέον αποτελεί μέρος του στόλου οχημάτων των αστυνομικών αρχών.

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά στην Τσεχία, στην οποία οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν την εικονιζόμενη Ferrari 458 Italia και εν συνεχεία την ενέταξαν, μετά τις απαραίτητες μετατροπές και τροποποιήσεις, στο στόλο τους. Και συγκεκριμένα, στο Τμήμα Ειδικής Επιτήρησης της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τους Τσέχους, το συγκεκριμένο όχημα είναι ένα μόνο από τα 900 τα οποία κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας μέσα σε ένα χρόνο. Ωστόσο, αντί να την πουλήσουν, όπως συμβαίνει με όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα που κατάσχονται στη χώρα, αποφάσισαν να το κρατήσουν με στόχο τη συμμετοχή του σε δράσεις «ενάντια στους πιο επιθετικούς οδηγούς στους αυτοκινητόδρομους της Τσεχίας ή στο κυνήγι κλεμμένων οχημάτων».

Ferrari 458 Italia

Το κόστος των μετατροπών προκειμένου η Ferrari 458 Italia των φωτογραφιών να καταστεί… ετοιμοπόλεμη ανήλθε στα 12.000 ευρώ. Όσο κοστίζει στη χώρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αστυνομία της χώρας, ένα καινούργιο Skoda Scala.

Ένα σημαντικό μέρος του παραπάνω ποσού σπαταλήθηκε για την αλλαγή του χρώματος των εξωτερικών επιφανειών – από κόκκινο σε ασημί. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη 458 Italia βρίσκονταν επί 10 χρόνια στις αποθήκες των αρχών της χώρας έχοντας στο οδόμετρό της μόλις 2.000 χλμ.

Ferrari 458 Italia

Επιπλέον των… εργοστασιακών αξεσουάρ, στην αστυνομική Ferrari 458 Italia προστέθηκε ένα ειδικό εξωτερικό livery, ένα σύστημα καμερών, καθώς και ένας χαρακτηριστικός φάρος στην οροφή.

Η Ferrari 458 Italia παίρνει κίνηση από έναν V8 κινητήρα με χωρητικότητα 4.497 κ.εκ. αποδίδοντας 565 ίππους αναπτύσσοντας τελική ταχύτητα 326 χλμ./ώρα.

Ferrari 458 Italia

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ