top icon
Κόσμος

Μια Ferrari Roma με άρωμα Κίνας

H Ferrari συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας στην Κίνα και το γιορτάζει με μία ειδική έκδοση της Roma.

Ήταν πίσω στο 1992 όταν ο πρώτος πελάτης από την Κίνα παρήγγειλε μια 348 TS. Η Ferrari για να τιμήσει αυτή την επέτειο και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην παρουσία της στην χώρα παρουσίασε μια μοναδική έκδοση της Roma.

Ferrari-Roma-Special-Edition_last

Το πρόγραμμα Tailor Made της Ferrari, το ειδικό τμήμα, το ατελιέ που αναλαμβάνει να υλοποιήσει τις επιθυμίες των κατόχων για μοναδικότητα, συνεργάστηκε με την Jiang Qiong’er την καταξιωμένη σχεδιάστρια, γνωστή για την σύγχρονη προσέγγιση της Κινεζικής παράδοσης,  και το αποτέλεσμα αναμφίβολα είναι εντυπωσιακό.

Ferrari-Roma-Special-Edition_2

Η σχεδιαστική ιδέα αποτελεί έναν συγκερασμό του Ιταλικού σχεδιασμού με την φιλοσοφία υλικών, σχεδίου και διακόσμησης της Κίνας.

Η εξωτερική εμφάνιση συνδυάζει δύο ειδικά για την έκδοση χρώματα, το ματ Sanusilver και το γυαλιστερό Rosso Magma, σαφή αναφορά στο χαρακτηριστικό χρώμα της Κίνας. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές οι ρίγες που τυλίγουν το αμάξωμα περιμετρικά αντλούν έμπνευση από καλλιτεχνικές λεπτομέρειες επίπλων της δυναστείας των Ming.

Ferrari-Roma-Special-Edition_7

Ο τεχνικός φάκελος της Ferrari Roma στους 4Τροχούς

Ο εξοπλισμός της μοναδικής αυτής Ferrari Roma περιλαμβάνει 4 αρωματικούς κρυστάλλους (έναν για κάθε εποχή του χρόνου) καθώς και ένα βαλιτσάκι από μπαμπού που περιέχει ένα πορσελάνινο σερβίτσιο τσαγιού. Οι αναφορές στην Κινέζικη κουλτούρα συνεχίζονται με έναν χαρταετό, κουβερτάκια από κασμίρι για τους επιβάτες και ένα σετ που αποτελείται από ένα δερμάτινο ταμπλό με πούλια από αχάτη για το επιτραπέζιο Chinese checkers.

Ferrari-Roma-Special-Edition extras strip

Το ειδικό αυτό πακέτο υπογράφεται από την επίχρυση πλακέτα στην κονσόλα που αναγράφει το «30» με το κινεζικό ιδεόγραμμά του.

Ferrari-Roma-Special-Edition_30

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ferrari-Roma-Special-Edition_dash
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ