top icon
Κόσμος

Νέο design studio της Volvo στη Σαγκάη

Με έδρα μία από τις πιο δημιουργικές πόλεις στην Ασία, το Design Studio Shanghai επεκτείνει το παγκόσμιο σχεδιαστικό αποτύπωμα της Volvo, συμπληρώνοντας τις υφιστάμενες σχετικές εγκαταστάσεις στο Γκέτεμποργκ και στο Καμαρίλο.

Το στούντιο στη Σαγκάη δημιουργήθηκε με στόχο να είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σχεδιαστικά κέντρα μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτου στην Ασία. Αντανακλώντας την έδρα του σχεδιασμού στο Γκέτεμποργκ, το στούντιο της Σαγκάης έχει όλες τις λειτουργίες που χρειάζονται για να διευκολύνει ολόκληρη τη διαδικασία του design, από τη σύλληψη της ιδέας έως την παραγωγή.

Οι εντυπωσιακές του δυνατότητες επιτρέπουν την παραγωγή μοντέλων πλήρους κλίμακας για το εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς και χρωμάτων, υλικών και UX design. Εκτός από φρέζες, τρισδιάστατους εκτυπωτές και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για παραγωγή μοντέλων ακριβείας πιο αποτελεσματικά από ποτέ, οι σχεδιαστές στη Σαγκάη έχουν επίσης πρόσβαση σε περιβάλλοντα VR όπου μπορούν να εξερευνήσουν τη σχεδίαση σε εικονικό κόσμο.

Clay Studio of Design Studio Shanghai

Με το άνοιγμα του Design Studio Shanghai, ενισχύεται επίσης η στρατηγική επένδυση και μακρόπνοη ανάπτυξη στην Κίνα, μαζί με το κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης στην Σαγκάη και τα εργοστάσια στην Τσενγκντού, το Ντακίνγκ και το Τάιτσου.

Αρχιτεκτονική – όταν η Σκανδιναβία συναντά την Ασία

Το νέο στούντιο σχεδίασης είναι φυσικά ένα μέρος που ενθαρρύνει τις καινοτομίες και εμπνέει δημιουργικές ιδέες. Με μεγάλα παράθυρα που εκτείνονται από την οροφή στο δάπεδο, εντυπωσιακές σκάλες και μεγάλο εσωτερικό ύψος, το διώροφο κτίριο φιλοξενεί ένα κομψό εργασιακό περιβάλλον με εκτεταμένους ανοιχτούς χώρους. Διαμορφωμένο έτσι ώστε να ευνοεί τη συνεργασία, το 5.500 τετραγωνικών μέτρων στούντιο προσφέρει έναν άρτιο χώρο για τη φιλοξενία περισσότερων από 100 σχεδιαστών και μηχανικών. Οι χώροι εργασίας διακρίνονται από καθαρή σχεδίαση και απλότητα για να πυροδοτούν ακριβώς το είδος της έμπνευσης που μπορεί να βοηθήσει στην διεύρυνση των ορίων ως προς τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε αυτοκίνητα.

Το εσωτερικό είναι καθαρό και φωτεινό, με πολλές καλά μελετημένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά που πληρούν τα υψηλά στάνταρ της Volvo. Στο επίκεντρο όλων, θα βρείτε τη μεγάλη, 1000 τετραγωνικών μέτρων, αίθουσα επίδειξης, η οποία διαθέτει βέλτιστο φωτισμό και περιλαμβάνει έναν κήπο με θέα στον εξωτερικό χώρο. Συνολικά, η αρχιτεκτονική του νέου σχεδιαστικού μας στούντιο είναι ένα θαυμάσιο κράμα της σκανδιναβικής σχεδιαστικής μας παράδοσης και εμπνευσμένων επιρροών από την ανατολική Ασία.

Η ομάδα – τοπική εξειδίκευση, παγκόσμιο αποτύπωμα
Η σχεδιαστική ομάδα της Σαγκάης ιδρύθηκε το 2010 και έχει στο δυναμικό της ταλαντούχα εξειδικευμένα στελέχη με διαφορετικές καταβολές. Χαρακτηρίζονται από ενέργεια, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα και έχουν γίνει ζωτικό τμήμα της παγκόσμιας οικογένειας σχεδιασμού μας, ενώ παρέχουν δημιουργική σχεδίαση για κάθε project.

Ένα από τα πρώτα σχεδιαστικά project τα οποία ανέλαβε η ομάδα είναι το Volvo EX90 Excellence. Αυτή η έκδοση περιορισμένης παραγωγής της αμιγώς ηλεκτρικής ναυαρχίδας των SUV μας, του Volvo EX90, αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα στην Σαγκάη και αναβαθμίζει την premium εμπειρία σε επόμενο επίπεδο. Όντας το πιο ασφαλές τετραθέσιο που παρουσιάστηκε ποτέ από τη Volvo, το EX90 Excellence προσφέρει μετακινήσεις με στυλ και κορυφαία άνεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ