top icon
Κόσμος

Νέο εργοστάσιο της Tesla στον Καναδά;

Η Tesla σκοπεύει να ανακοινώσει την τοποθεσία ενός νέου εργοστασίου της, που πιθανόν να βρίσκεται στον Καναδά.

Η Tesla φαίνεται να ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση του Οντάριο ως μέρος μιας προσπάθειάς της για τη δημιουργία μιας «προηγμένης μονάδας παραγωγής» στον Καναδά, σύμφωνα με σχετικό αίτημα που φέρεται να κατέθεσε η Νο 1 εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στο γραφείο του σχετικού επιτρόπου της περιοχής.

Η καναδική μονάδα της Tesla συνεργάζεται με την κυβέρνηση για να «προσδιορίσει ευκαιρίες για βιομηχανικές εγκαταστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ένα τροποποιημένο αίτημα που κατατέθηκε στις 18 Ιουλίου.

Ο Καναδός υπουργός Βιομηχανίας Francois-Philippe Champagne είχε δηλώσει τον Μάιο ότι υπήρχαν «πολύ ενεργές συζητήσεις με αρκετούς παίκτες» για την ανάπτυξη μιας αλυσίδας εφοδιασμού για ηλεκτρικά οχήματα στη χώρα.

Tesla Model X Plaid

Η Tesla ξεκίνησε να αυξάνει την παραγωγή της τις τελευταίες εβδομάδες, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Elon Musk, την περασμένη εβδομάδα να δηλώνει μεταξύ σοβαρού και αστείου προς τους μετόχους της Tesla: «Καναδάς. Έχουμε πολλούς Καναδούς, είμαι μισός Καναδός, οπότε ίσως θα έπρεπε».

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla δήλωσε επίσης ότι «μπορεί να είναι σε θέση» να ανακοινώσει ένα νέο εργοστάσιο αργότερα φέτος σε μια προσπάθεια η εταιρεία να έχει στο δυναμικό της στο μέλλον 10 έως και 12 Gigafactory.

Αυτή τη στιγμή η Tesla κατασκευάζει οχήματα σε δύο εργοστάσια στις ΗΠΑ και σε ακόμα δύο σε Γερμανία και Κίνα.

Tesla - VW

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ αναζητούν πρώτες ύλες καθώς και τοποθεσίες για την εγκατάσταση των εργοστασίων τους που βρίσκονται πιο κοντά στη χώρα προκειμένου να μειώσουν την εξάρτησή τους από την Κίνα, τον μεγαλύτερο προμηθευτή μπαταριών στον κόσμο που προορίζονται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτές οι προσπάθειες φαίνεται να επιταχύνονται με άρμα ένα νέο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε την Κυριακή από τη Γερουσία των ΗΠΑ, το οποίο περιορίζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες από τη χρήση κινεζικών υλικών, προωθώντας ταυτόχρονα την υιοθέτηση εξαρτημάτων μπαταριών που προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική.

Μετά το 2023, τα οχήματα με μπαταρία που διαθέτουν κινεζικά ανταλλακτικά θα βρεθούν… στριμωγμένα στη χώρα, ενώ κρίσιμα ορυκτά θα αντιμετωπίσουν επίσης περιορισμούς όσον αφορά την προμήθεια τους.

Tesla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ