top icon
Κόσμος

Νέο μεσαίο ηλεκτρικό crossover από την Ford

Η Ford αλλάζει προσανατολισμό και με αμερικανική πλέον αύρα στη γηραιά ήπειρο, θα λανσάρει μια σειρά από νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Όπως το εικονιζόμενο μεσαίο crossover, που θα πλαισιωθεί από το Puma EV και ένα ακόμα e-SUV.

Η Ford αναμένεται να χρησιμοποιήσει την «αμερικανική της κληρονομιά και αύρα» για να ενισχύσει την κερδοφορία στην Ευρώπη, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία μεταβαίνει σταδιακά στο συγκεκριμένο εμπορικό τερέν σε μια αποκλειστικά ηλεκτρική γκάμα προϊόντων.

Εγκαταλείποντας τα μικρά και μικρομεσαία της χάτσμπακ μοντέλα της, όπως το Fiesta και το Focus, η Ford αναμένεται να επικεντρωθεί στην Ευρώπη στα SUV, στα crossover και στα pick-up οχήματα, τα οποία δημιουργούν υψηλότερα περιθώρια κέρδους, καθώς φυσικά και στα επαγγελματικά της μοντέλα.

Ford EV

Επί της ουσίας, η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να λανσάρει τρία ολοκαίνουργια, πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη τα επόμενα δύο χρόνια, πριν μεταβεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα οχημάτων στα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε. Στο πλαίσιο αυτό, η μπλε οβάλ εταιρεία βλέπει τα συγκεκριμένα προϊόντα ως μια ευκαιρία να ανανεώσει τη στρατηγική της και στον τομέα του μάρκετινγκ με το νέο σλόγκαν «Adventurous Spirit» να αντικατοπτρίζει τις νεότερες φιλοδοξίες της στην περιοχή.

«Αξιοποιούμε την ευκαιρία για να επανατοποθετηθούμε», δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Ford στη Γερμανία, Christian Weingaertner. «Τα μελλοντικά μας μοντέλα είναι πιο αμερικανικά και από το 2030 θα είναι όλα ηλεκτρικά», προσέθεσε.

Πιο συγκεκριμένα, για την οικογένεια Mustang θα χρησιμοποιήσει το σλόγκαν «Wild Performance», με μεγάλη πιθανότητα να δούμε την coupe έκδοση να μπαίνει στην πρίζα από το 2026 και μετά, ενώ για το μικρό Puma, που μέσα στο 2023 θα παρουσιαστεί και σε ηλεκτρική έκδοση, το «Urban Escape». Τα SUV μοντέλα, όπως το Kuga και το εικονιζόμενο μεσαίο EV-Crossocer, θα συνδεθούν με το μοτό «Active Adventure», ενώ το Ranger και το Bronco, που θα εισαχθεί στην Ευρώπη το 2023, με τα σλόγκαν «Ultimate Outdoor».

Ως γνωστόν, η Ford θα σταματήσει να κατασκευάζει το Fiesta, που αποτελούσε από το 1976 μέχρι σήμερα βασικό πυλώνα της στην Ευρώπη. Το εργοστάσιο στην Κολωνία, το οποίο σήμερα φιλοξενεί την παραγωγή του μοντέλου, θα επικεντρωθεί στην παραγωγή δύο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB του VW Group.

Διαβάστε επίσης: Η Ford «τελειώνει» το Fiesta

Όπως έχει ήδη διαφανεί, η Ford θα «εγκαταλείψει» και το Focus το 2025, το οποίο παράγεται σήμερα στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Saarlouis της Γερμανίας.

Ford Focus

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ