Επικαιρότητα Κόσμος

Το νέο Mitsubishi e-Evolution Concept στο Τόκιο

Ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο από την Mitsubishi που επαναφέρει, από διαφορετική αυτή τη φορά σκοπιά, το όνομα Evolution στο προσκήνιο.

Πριν δύο μόλις εβδομάδες, η ιαπωνική εταιρεία γνωστοποίησε μέσω μιας πολύ λιτής δήλωσής της πως στην επερχόμενη στα τέλη του μήνα Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που θα φέρει την ονομασία e-Evolution. Σήμερα, ήρθε η ώρα για περισσότερες αποκαλύψεις, τόσο σε σχέση με τη μορφή που θα έχει το εν λόγω πρωτότυπο, όσο και με τις επιμέρους τεχνικές περγαμηνές του.

Όπως αναφέρει το νέο… ανακοινωθέν της Mitsubishi, το e-Evolution Concept θα είναι 100% ηλεκτρικό κινούμενο από τρεις στο σύνολο ηλεκτροκινητήρες. Το τριπλό αυτό σύστημα αποτελείται από ένα μοτέρ που κινεί τους εμπρός τροχούς, καθώς και από το νέο σύστημα Dual Motor AYC που εμπλέκει δύο ηλεκτροκινητήρες που βρίσκονται στον πίσω άξονα μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος torque vectoring (Active Yaw Control). Προς το παρόν, η Mitsubishi δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία όσον αφορά τη συνολική του απόδοση, ούτε και λεπτομέρειες αναφορικά με τις μπαταρίες που συνοδεύουν την όλη αυτή διάταξη.

Σήμα κατατεθέν του πρωτοτύπου των Ιαπώνων είναι και η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνει. Μια σειρά αισθητήρων επιτρέπει στο σύστημα AI (Artificial Intelligence) να «διαβάσει» άμεσα τις αλλαγές στις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες καθώς και τις ίδιες τις προθέσεις του οδηγού. Συνδυάζοντας ομαλά την τελευταία αυτή παράμετρο με την απόδοση του οχήματος, το σύστημα είναι σε θέση να υποστηρίξει σε όλους τις συνθήκες την κίνηση του οχήματος τους επιλέγοντας την ευκολότερη και ασφαλέστερη… οδό.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επιβεβαίωση τόσο για το «αν» όσο και για το «πότε» το e-Evolutuon concept θα περάσει στην παραγωγή. Σε αντίθεση, σίγουρο είναι πως οι σχεδιαστικές γραμμές που θα υιοθετήσει θα δώσουν ένα ξεκάθαρο στίγμα των αισθητικών προθέσεων των Ιαπώνων για το εγγύς μέλλον. Στην περίπτωση πάντως που τελικά το πρωτότυπο μπει στη παραγωγή, θα αποτελέσει το μοντέλο-ναυαρχίδα στη γκάμα της Mitsubishi._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου