Επικαιρότητα Κόσμος

Το νέο Toyota RAV4 Plug-in Hybrid των 306 ίππων αποκαλύπτεται

Η Toyota χαρακτηρίζει το νέο plug-in υβριδικό RAV4 ως τη ναυαρχίδα του μοντέλου συνδυάζοντας τα «καλύτερα δύο διαφορετικών κόσμων».

Η Toyota, η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα των υβριδικών συστημάτων, αποκάλυψε στα πλαίσια μιας ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας το νέο και επαναφορτιζόμενο RAV4 PHEV που σε αντίθεση με τα «συνηθισμένα» RAV4 Hybrid… μπαίνει στην πρίζα.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το νέο RAV4 PHEV αξιοποιεί μια τεχνογνωσία στον τομέα των υβριδικών συστημάτων κίνησης την οποία απέκτησε η Toyota ύστερα από 20 και πλέον χρόνια παρουσίας στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Toyota RAV4 PHEV

Η συνολική ισχύς των μονάδων κίνησης του αυτοκινήτου ανέρχεται στους 306 ίππους, τιμή που έρχεται να εξασφαλίσει στο νέο RAV4 PHEV επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 6,2 δλ. Και όχι μόνο, μιας και η συγκεκριμένη μονάδα έρχεται να διασφαλίσει πως η κορυφαία έκδοση της πέμπτης γενιάς του ιαπωνικού SUV εκλύει στην ατμόσφαιρα λιγότερα από 29 gr διοξειδίου του άνθρακα για κάθε διανυθέν χλμ.

Το νέο Toyota RAV4 PHEV είναι «δομημένο» πάνω στο δάπεδο GA-K συνεπικουρούμενο από το σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης AWD-i της ιαπωνικής εταιρείας. Από εκεί και πέρα, το ιαπωνικό εργοστάσιο αναφέρει πως ο θερμικός κινητήρας Hybrid Dynamic Force των 2,5 λίτρων είναι ο ίδιος με εκείνον του απλού υβριδικού RAV4 διαθέτοντας όμως κάποιες διαφορές – άγνωστες ποιες – προκειμένου να πληρούνται τα νέα τεχνολογικά πρότυπα του μοντέλου.

Toyota RAV4 PHEV

Ο οδηγός του αυτοκινήτου θα έχει στη διάθεσή του τέσσερα προγράμματα λειτουργίας – στο EV η αυτονομία ανέρχεται στα περίπου 65 χλμ. αρκεί η μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου να μην υπερβαίνει τα 135 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου του νέου RAV4 PHEV, η οποία ψύχεται από το ψυκτικό μέσο του συστήματος κλιματισμού, βρίσκεται τοποθετημένη χαμηλά στο δάπεδο χωρίς να επηρεάζει σημαντικά το κέντρο βάρους αλλά και τις ήδη υψηλές μεταφορικές δυνατότητες του πορτ μπαγκάζ, οι οποίες ανέρχονται για την περίσταση στα 520 λίτρα.

Toyota RAV4 PHEV

Προς το παρόν, η Toyota δεν ανακοινώνει ούτε τη χωρητικότητα της μπαταρίας του νέου RAV4 Hybrid, ούτε και το χρόνο που απαιτείται για την πλήρη φόρτισή της.

Οι πωλήσεις του αυτοκινήτου στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσουν στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, όπως επίσημα ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική εταιρεία.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου