top icon
Κόσμος

Νέο βελτιωτικό κιτ της Manthey για την Porsche 718 Cayman GT4 RS (video)

Το νέο κιτ της Manthey για την Porsche 718 Cayman GT4 RS καθιστά το γερμανικό κουπέ πιο γρήγορο στην «Πράσινη Κόλαση» κατά 6 και πλέον δευτερόλεπτα.

Η Manthey προσφέρει για την καθ’ όλα εντυπωσιακή «πολεμική μηχανή» που ακούει στο όνομα Porsche 718 Cayman GT4 RS ένα πρόσθετο κιτ, το οποίο βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση και τη συμπεριφορά του γερμανικού κουπέ των 500 ίππων στην πίστα. Και ιδιαίτερα στην «Πράσινη Κόλαση» του Nurburgring Nordschleife, όπου η «ενισχυμένη» 718 Cayman GT4 RS με το κιτ της Manthey αποδεικνύεται γρηγορότερη κατά 6.179 δλ. σε σχέση με τη συμβατική της παραλλαγή.

Το κιτ της Manthey είναι αναγνωρίσιμο από τις εκτενείς αλλαγές στα πρόσθετα λειτουργικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου που σχετίζονται με τη αεροδυναμική του απόδοση. Στο εμπρός μέρος του κορυφαίου κεντρομήχανου κουπέ της Porsche, τα πτερύγια, οι νέες αεροκουρτίνες και το φτερό Gurney στους θόλους των τροχών, καθώς και το νέο carbon κάλυμμα του πατώματος βελτιώνουν την κάθετη δύναμη.

Manthey - Porsche 718 GT4 RS

Επίσης, η πίσω αεροτομή είναι φαρδύτερη κατά 85 χλστ. διαθέτοντας νέα endplates και δυνατότητα ρύθμισης σε τέσσερα στάδια. Στο πίσω μέρος ευδιάκριτο είναι επίσης το νέο carbon κάλυμμα του κινητήρα, το οποίο έχει αντικατασταθεί για λόγους… αντοχής στα υψηλότερα αεροδυναμικά φορτία.

Εντυπωσιακοί είναι επίσης και οι κατασκευασμένοι από CFRP δίσκοι που είναι προσαρμοσμένοι στις ζάντες των πίσω τροχών, οι οποίοι μειώνουν τις αναταράξεις γύρω από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και ολοκληρώνουν οπτικά το αεροδυναμικό πακέτο της Manthey. H Porsche αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στα 200 χλμ./ώρα, όταν η πίσω αεροτομή βρίσκεται στη ρύθμιση Performance, η συνολική κάθετη δύναμη αυξάνεται από 89 σε 169 κιλά.

Manthey - Porsche 718 GT4 RS

Μαζί με την Manthey, η Porsche έχει αναπτύξει μια ειδική ανάρτηση τύπου coilover με ανεστραμμένη διάταξη που μπορεί να προσαρμοστεί για την πίστα σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις ως προς τη συμπίεση και την επαναφορά, χωρίς τη χρήση πρόσθετων εργαλείων. Τα δε ελατήρια στην εμπρός ανάρτηση είναι κατά 20% πιο σφικτά, ενώ το πλαίσιο διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με και χωρίς σύστημα ανύψωσης στον εμπρός άξονα.

Την ίδια στιγμή, τα σωληνάκια των φρένων έχουν αντικατασταθεί με χαλύβδινα, ενώ προαιρετικά διατίθενται ειδικά τακάκια αγωνιστικών προδιαγραφών. Έξτρα είναι και οι εξωτερικοί γάντζοι ρυμούλκησης, καθώς και ένα επιπλέον, ειδικά σχεδιασμένο, εξάρτημα που προσαρμόζεται στην πίσω αεροτομή για περεταίρω αύξηση της κάθετα παραγόμενης δύναμης στον πίσω άξονα.

Manthey - Porsche 718 GT4 RS

Ο γύρος στο ‘Ring της Porsche 718 Cayman GT4 RS με το κιτ της Manthey

H έκδοση της Porsche 718 Cayman GT4 RS με το κιτ της Manthey «έγραψε» στο Nurburgring Nordschleife με οδηγό τον Jörg Bergmeister χρόνο 7:03.121 δλ., επίδοση βελτιωμένη κατά 6.179 δλ. σε σχέση με εκείνη που είχε σημειώσει τον περασμένο χρόνο, στο ίδιο «τερέν» και με τα ίδια ελαστικά (Michelin Pilot Sport Cup 2 R) η συμβατική της παραλλαγή.

Δείτε το σχετικό βίντεο της Porsche 718 Cayman GT4 RS Manthey kit:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ