top icon
Κόσμος

Nissan: Νέο gigafactory στο Ην. Βασίλειο και νέο ηλεκτρικό crossover

Η Nissan ανακοίνωσε την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στο Ην. Βασίλειο, καθώς και την έλευση ενός ολοκαίνουργιου και ηλεκτρικού crossover.

Η Nissan, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Nissan EV36Zero, ανακοίνωσε σήμερα τη επένδυση 1 δις λιρών για την κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής μπαταριών με έδρα πολύ κοντά στις γνώριμες εγκαταστάσεις της στο Sunderland της Μ. Βρετανίας, που φέτος συμπληρώνει τα 35 της χρόνια.

Την ίδια στιγμή, η ιαπωνική εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα κατασκευάσει στο Ην. Βασίλειο ένα νέο, ηλεκτρικό crossover μοντέλο.

Η συνολική αυτή επένδυση ύψους 1 δις λιρών συγχρηματοδοτείται από τη Nissan, την Envision AESC, γνωστή για τις κατακτήσεις της στον τομέα των μπαταριών υψηλής τάσης και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Sunderland.

Επί της ουσίας, η νέα πρωτοβουλία Nissan EV36Zero του Ιάπωνα κατασκευαστή εστιάζει τόσο στην παραγωγή μπαταριών και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα τροφοδοτούν ολόκληρη τη διαδικασία, όσο και στα ηλεκτρικά τετράτροχα προϊόντα.

Τα νέα projects που ανακοινώθηκαν σήμερα αντιπροσωπεύουν για την Nissan και τους προμηθευτές της στο Ην. Βασίλειο περί τις 6.200 θέσεις εργασίας.

Όπως έγινε γνωστό, στο νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών θα απασχολούνται 900 νέοι εργαζόμενοι της Nissan και 750 της Envision AESC.

Στόχος των δύο πλευρών είναι η κατασκευή μπαταριών για 100.000 ηλεκτρικά οχήματα της ιαπωνικής εταιρείας σε ετήσια βάση.

Αρχικά, η ετήσια παραγωγή μπαταριών θα φτάνει τις 9 GWh, ενώ με περαιτέρω επένδυση από την Envision AESC ύψους 1,8 δις λιρών, η δυναμική της νέας μονάδας μπορεί να ανέβει έως το 2030 στις 25 GWh.

Οι ιθύνοντες του όλου εγχειρήματος αναφέρουν ότι, δυνητικά, η νέα μονάδα θα μπορεί να κατασκευάζει μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με χωρητικότητα σε ετήσια βάση που θα φτάνει τις 35 GWh.

Nissan

Νέο EV από την Nissan

Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει στο Ην. Βασίλειο ένα νέο ηλεκτρικό crossover μοντέλο το οποίο θα βασίζεται στο δάπεδο της συμμαχίας της με την Renault που είναι ευρύτερα γνωστό με την ονομασία CMF-EV – σε αυτό βασίζεται και το νέο Aryia.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, για την παραγωγή του νέου αυτού οχήματος στο Sunderland η Nissan θα προσλάβει 909 νέους εργαζόμενους εξασφαλίζοντας επιπλέον 75 θέσεις εργασίας στον τομέα της Έρευνας & Εξέλιξης.

Το νέο αυτό EV θα εξοπλίζεται με μπαταρίες της Envision AESC, η οποία τα τελευταία 9 χρόνια έχει κατασκευάσει συσσωρευτές ενέργειας για 180.000 ηλεκτρικά της οχήματα σε 44 χώρες.

Προς το παρόν, η Nissan δεν έχει ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη παραγωγής του νέου της EV, που πιθανόν να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Leaf.

To οικολογικό Microrid της Nissan

Η Nissaν, με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης του Sunderland, θα δημιουργήσει ένα «οικολογικό δίκτυο» που θα παρέχει στις νέες εγκαταστάσεις καθαρή ενέργεια εξοικονομώντας έτσι σε ετήσια βάση 55.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Τα 10 στο σύνολο αιολικά πάρκα που θα δημιουργηθούν θα παράγουν 132 MW, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν μονάδες αποθήκευσης της «πράσινης» ενέργειας, με δυναμική 1 MW, με την επαναχρησιμοποίηση μπαταριών που προέρχονται από «παλιά» EV της μάρκας.

Nissan

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Nissan
  • Nissan
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ